Krop

Knoglestærk i stedet for knogleskør

5. marts 2010

Motion – og især styrketræning – er et vidundermiddel,når du gerne vil forebygge knogleskørhed. Vi har samlet nogle øvelser, du kan lave uden en tur i fitnesscenter eller dyre investeringer.

Når din motion ikke blot skal styrke musklerne, men også knoglerne stiller det lidt andre krav til træningen end de øvelser, vi kender.Skal knoglerne styrkes, kræver det nemlig, at de bliver påvirket. Du ved nok, at det er musklerne, der bevæger knoglerne, men knoglerne bliver først påvirket, når de belastes. Du belaster ben og ryg, når du går og løber, men ikke når du cykler eller svømmer. Den daglige motion til at forebygge skøre knogler er ½-1 times gang eller løb.

Styrketræning for overkroppen kommer der idéer til her.

Som du kan se, er der brugt redskaber for at øge belastningen og dermed give den omtalte træk/belastning. Du kan enten anskaffe nogle håndvægte eller du kan fylde to plastikflasker med sand. Til arm- og hofteøvelserne bruges en lang træningselastik.

Du skal tilrettelægge træningen, så du kommer hele kroppen rundt mindst to gange om ugen. Hvor stor belastning, du kan tage, kommer an på, hvor stærke dine muskler er, om du har knogleskørhed (så skal der ikke ret meget belastning på), eller om du vil forebygge. Hver øvelse kan gentages 10-15 gange, og husk at trække vejret imens.

Hvis du gerne vil i gang med at have disse øvelser på programmet et par gange om ugen, så aftal med dig selv, hvilke ugedage der passer sig, og på hvilke tidspunkter du skal træne. Det gør det meget lettere at få det passet ind, og du undgår diskussioner med dig selv. Rigtig god fornøjelse!


Klik her for at downloade programmet som PDF


Forrige artikelDemens og Alzheimers – når åndsevnerne svigter

Næste artikelSærlig te virker mod diabetes 2

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.