Knysten er tilbage?

For 3 år siden havde jeg en knyst ved storetåen, som generede mig, og jeg fik den opereret.

Nu er den kommet igen. Det troede jeg ikke, den kunne – har ikke fået noget at vide fra hospitalet om, at det ville ske. Så jeg er så ked af det.

Er det tilrådeligt at få operationen hvert tredje år? Jeg synes, det lyder voldsomt og meget.

Nu vil jeg spørge, om du ved, om jeg kan træne min knyst væk?

Læser med glæde det gode blad, og håber du vil svare mig.


Venlig hilsen

BA

 


 

Jo, det har jeg set ske flere gange. Noget bliver opereret væk, og så tænker kroppen: “Jeg må hellere få repareret mig selv igen ved at danne det, jeg mistede, og måske laver jeg lidt ekstra!”

Knyster kan komme af en kombination af to ting, set fra mit verdenshjørne:

Tryk udefra og en dårligt fungerende milt (teori fra kinesisk medicin).

Tryk udefra betyder, at fodtøj presser storetåen ind mod de andre tæer. Trykket udefra skal derfor fjernes. Dvs. at alle de sko, der ikke er såkaldt tå-lige, altså tillader storetåen i at pege lige frem, skal ud.

Du kan lave alverdens fodøvelser, men hvis du tager sko på, der ikke er tå-lige, så modarbejder du dig selv.

Øvelser (altid med bare fødder): “Spil” med tæerne. Sæt foden i gulvet og pres, slip, pres, slip. Øv dig i at løfte storetåen op og ned uden at de andre tæer går med (hold med hænderne i begyndelsen), øv dig efterhånden i at løfte storetåen op og ud.

Milt-meridianen har et centralt og vigtig punkt lige, hvor knysten er. Hvis man har en svag milt, får man lettere knyster. Så undgå at spise mange kolde, rå fødevarer. Mælk, sukker og hvede er milten heller ikke glad for. Ej heller svinekød, øl, peanuts.

Det bedste er, hvis du arbejder med både at forbedre miltens energi, udskifte de sko, der trykker storetåen og laver daglige fodøvelser.

Jeg ønsker dig god fornøjelse.

Med venlig hilsen

Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*