Kokosmælk – godt eller skidt?

Vi bruger tit “kokosmælk” som man kan købe i supermarked i dåse. Hvad er næringsværdien, og hvor sundt er fedtet?  Er det også meget raffineret lige som palmin?

Vi synes, det smager rigtig godt i suppe. Jeg har også set kokosmælk i brev, som er koncentreret, i England.

Jeg læste om Palmin på internettet, så fik jeg tanken (så vidt jeg kan se, er palmin ikke så sundt pga. meget rensning).

Venlig hilsen

AT


 

Kokosmælk består overvejende af mættede fedtsyrer. Vi skal have både enkeltumættede (f.eks. olivenolie), flerumættede (f.eks. fisk og hørfrøolie) og mættede fedtsyrer (f.eks. smør og kokos) i vores kost, og der skal være en fordeling på ca. 1/3 til hver type.

Kokos har en overvægt af korte og mellemlange fedtsyrer, som lettere bliver omsat i kroppen, og derfor ikke lagres så let i fedtdepoter. Det er ganske udmærket at bruge kokosmælk i madlavningen, men det handler selvfølgelig om mængder og hyppighed. Det skal også ses i sammenhæng med kostens øvrige indtag af (mættede) fedtstoffer.

Kokosmælk er ikke forarbejdet i samme omfang som palmin, og du kan sørge for at skærpe kvaliteten af kokosmælken ved at vælge en økologisk variant.

Du kan læse mere om palmin her: https://naturli.dk.linux201.unoeuro-server.com/brevkasse/er-palmin-sundt/

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*