Kold porrepaté

Porrer er kolesterolnedsættende og fiberrige – og så smager de fantastisk både kolde og varme. Her er en sommerlig opskrift, der passer godt på frokostbordet.

  • 400 g porrer
  • Salt og peber

Dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1-2 tsk. reven skal af en økologisk citron
  • Rosenpeber
  • Bredbladet persille

Skær porrerne i en længde, der passer til en lille form (fx 12 cm lang). Kog porrerne møre, ca. 8 minutter. Læg pergamentpapir i formen, så det går op over siderne. Afdryp porrerne og læg dem lagvis i formen (mindst tre lag, da de bliver presset meget sammen). Drys med lidt salt og peber mellem lagene. Pres porrerne godt sammen og læg noget tungt over, så de virkelig står i pres. Lad formen stå i køleskabet til næste dag.

Rør en dressing af olie, citronsaft og -skal. Smag til med knust rosenpeber, salt og peber. Tag forsigtigt pateen ud af formen og skær skiver med en meget skarp kniv. Pas på, at skiverne ikke skiller ad. Servér skiverne portionsvis, dryp med dressingen og drys med snittet persille.

 

Om retten
Udfordringen ved denne ret er at skære skiver af pateen. Hvis ikke porrerne er presset meget sammen, vil skiverne skille ad. Med forsigtighed og en skarp kniv går det fint – og pateen er både smuk og lækker

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*