Kolesteroltal højt trods kostændringer?

Jeg har lige læst artiklen om kolesteroltal: “Kolesteroltallet – advarselslampen vi medicinerer væk” på Naturli.dk af Anette Harbech Olesen.

Jeg fik en blodprop i hjernen i 2004 og blev medicineret. Efter genoptræning i et halvt år smed jeg al medicin på eget initiativ, da jeg ville leve helt efter diætistens anbefalinger, og jeg har altid været modstander af medicin, men ak. Efter 3 måneder fik jeg målt mine kolesteroltal, og de var igen steget til mere end det dobbelte.

Jeg har alle dage dyrket masser af motion, så det er også ok; men uanset kostændringer er mine tal alt for høje, og da alle ældre i min familie er døde efter blodprop nr. 3, tør jeg ikke andet.

Min mand lever super usundt, men hans tal er alligevel perfekte, så det er altså ikke kun levevis, der har betydning. Jeg vil gerne droppe medicinen, men mener I virkelig, det er forsvarligt?

Mvh. Fisken

 


 

Du tilhører en familie med øget tendens til blodpropper og har selv haft en blodprop.

Så vidt jeg kan se, tager du nu kolesterolsænkende medicin, og det er også den anbefaling, som ifølge medicinske eksperter og videnskabelige selskaber er nødvendig.

Det er godt, at du spiser sundt og får rigelig motion, da medicin langt fra er nok. Jeg vil anbefale dig at læse mere om kolesterol på www.madforlivet.dk og i bogen “Hvorfor et højt kolesteroltal er nyttigt” af Dr.Uffe Ravnskov, da du selv er nødt til at tage stilling til brugen af medicin.

Der er en risiko ved at lade være, men også en risiko ved brugen. Du er nødt til at kende dine risikofaktorer, før du tager stilling, og det vil være gavnligt, at du diskuterer dem yderligere med din læge eller en specialist i hjerte-karsygdomme.

At du dropper medicinen uden dette kan ikke kaldes forsvarligt.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*