Kolik på grund af mælk?

For 3 måneder siden fik min kæreste og jeg verdens dejligste og nemmeste datter. Hun sov, spiste og græd stort set ikke.

Det vendte efter en 2-3 uger. Hun blev mere og mere pylret og begyndte at tage skrigeture om aftenen. Jeg tog hende med til zoneterapi flere gange, men det virkede ikke rigtigt, og hun begyndte at skrige on/off hele dagen. Prøvede også med healing. Hun var umulig at få til at sove. Tit og ofte sov hun ikke rigtigt mellem kl.12 til 22, kun nogle små lure ved mit bryst, men flyttede jeg mig det mindste, vågnede hun med det samme.

Min læge fik en afføringsprøve, da hun havde haft grøn afføring i et par uger, men da prøven ikke viste noget, blev vi indlagt til undersøgelse. De tog blodprøver og scannede hendes mave – det eneste, de kunne komme frem til, var luft i maven, og hun skulle prøve at have mylicon-dråber. Der blev også fundet en måde, hun kunne falde i søvn på – svøbe hende stramt i en dyne og gå rundt med hende på armen i lang tid. Gå rundt, ikke stå – for så skreg hun.

Jeg ville gerne snakke med en ammespecialist for at være sikker på, at hun ikke lå forkert eller suttede forkert, men ammespecialisten havde ferie, og lægen ville ikke lade mig tale med en, da de ikke mente, det var nødvendigt, og det havde plejepersonalet jo nok lagt mærke til, hvis hun lå forkert.

Samtidig med, at vi startede op på mylicon-dråber, kom jeg på mælkefri diæt. Lægen mente ikke, det var nødvendigt, at vi prøvede med Bio Gaia, som jeg forslog, men i dag køber vi det.

Vi blev udskrevet efter en uge, og jeg skulle prøve efter noget tid at stoppe med mylicon-dråber eller begynde at spise mælketing igen. Jeg valgte at starte med at spise mælk, og det gik fint nok i et par uger.

Vores datter blev lettere at få til at sove, når vi lagde hende, skreg hun godt nok i nogle minutter og accepterede, så at hun skulle sove, vi skulle ikke længere gå rundt med hende.

Men stille og roligt begyndte hun at blive pylret igen, men hun sov dog stadig om dagen.

Nu er korthuset så væltet igen, vi kan stort set ikke få hende til at sove igen, hun skriger on/off. Og har stadig meget luft i maven, og har igen haft grøn afføring i en uge.

Kan det virkelig være mælken, jeg indtager, der gør hende urolig, så hun ikke vil sove? Og hvorfor kommer det så ikke med det samme, da jeg startede op på mælk igen?

Det eneste, jeg bliver ved med at høre fra sundhedsplejerske og sygehuset er, at det er en pige i trivsel. Et barn med kolik/grædebarn, er for mig ikke et barn i trivsel.

Sundhedsplejersken siger også, at hun jo er et meget opmærksomt barn, der vil have alt med, hun elsker at hænge på skulderen og få alt med. Hun siger også, at vores datter ikke gør det nemt for os, og at hun ikke selv siger fra.

Med Venlig Hilsen

Den efterhånden meget fortvivlede Mor, der bare ønsker, at hendes datter skal ha det godt.

 


 

Tillykke med jeres fine datter.

Det er meget typisk, at kolik starter ved 2-3 ugers alderen. Kolik betyder jo bare, at barnet græder meget – uden at man egentlig som sådan siger noget om årsagen til det.

I har prøvet en række fine ting. Og det er også godt, at I har fået undersøgt afføringen.

Men nu er problemerne vendt tilbage. Og jeg kan godt forstå din fortvivlelse. Det er uhyre barskt, når man ikke får sin nattesøvn. Og når man ikke lykkes med at trøste sit barn og finde ud af, hvad der er galt. Rigtigt mange kommer i kontakt med sådan en følelse af, ikke at være en god nok mor. Hvis du har det sådan, kan jeg kun sige til dig, at følelsen er helt normal, og at du ER en god mor!

Ja, det kan helt bestemt godt være mælken, der gør hende urolig. Det er helt normalt, at der lige går lidt tid. Fordi din krop først lige skal nå at reagere på det. Og når det ikke er en klassisk allergi, men en intolerance, så tager det ofte nogle dage.

Så ud med mælken igen. Og det skal være 100 pct. Altså også den tilsatte mælk i diverse fødevarer. Og så vil jeg også anbefale dig at holde dig fra hvedemel. Hvedemel indeholder rigtig meget gluten, og når fordøjelsen er ude at balance, kan det meget tit give problemer.

Og så er det rigtig godt, at I har købt Bio Gaia dråber. De er virkelig gode. Men de skal selvfølgelig også have lidt tid for at virke optimalt.

Jeg er helt enig med dig i, at et kolikbarn ikke er et barn i trivsel. For sundhedsplejersken og personalet betyder det bare, at hun tager på og udvikler sig. Og så betyder det jo også, at de som oftest ikke har så meget andet at byde ind med, når det handler om kolik.

Men der er heldigvis lys forude for jer.

God bedring.

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*