Nyheder

Kom i balance med ayurveda

12. september 2012

Har du brug for at komme i balance? Vitalhotel Alter Meierhof ved Flensborg Fjord tilbyder et ayurveda- og yogaophold i slutningen af oktober. Alle foredrag og workshops foregår på dansk.

Ayurveda betyder viden (veda) om livet (ayur) og er et 5000 år gammelt holistisk helsesystem fra Indien. Ved hjælp af ernæring, livsstil, urtemedicin og kropsbehandlinger giver ayurveda vejledning i at leve sundt – med det formål at skabe harmoni mellem kroppens energier. Kroppens energier kaldes doshas og inddeles i tre overordnende grupper: Vatha, Pitta og Kapha.

Kom i balance med ayurveda og yoga

Ayurveda blandes med yoga, når Vitalhotel Alter Meierhof den 25. – 28. oktober i år indbyder til kuropholdet “Kom i balance”. Det er den danske yoga- og ayurvedatræner Kirsten Slots, der underviser på opholdet. I løbet af de fire dage holder hun flere foredrag og træner yoga og meditation med deltagerne.

Kirsten Slots er ikke i tvivl om, at ayurveda er mere end et modefænomen.

– Ayurveda kan vise os vejen til et liv i balance. Vi er jo alle født med en bestemt konstitution, f.eks. kan vi være ‘luftige’ eller ‘ildfulde’. Så vil vi være tilbøjelige til at opsøge situationer med samme kvalitet, som vi så vil få for meget af. Dermed kommer vi ud af balance, og dette er i ayurveda årsagen til sygdom, både fysisk og psykisk, siger Kirsten Slots.

– Ved at få indsigt i de fem elementer og forstå hvilken af de tre ‘typer’ vatha, pitta og kapha, du er domineret af, kan du lære at balancere dig selv, så du kan opretholde et godt helbred.

Fire dage med wellness, meditation og ny indsigt

I løbet af de fire dage bliver der også rig mulighed for at bruge det fem-stjernede wellnesshotels spaområde. Foredrag og workshops foregår nemlig om formiddagen, mens yoga og meditation ligger i aftentimerne.

– Opholdet henvender sig eksklusivt til vores dansktalende gæster, da alle foredrag og workshops foregår på dansk. Deltagerne får en masse gode råd om sundhed og et indblik i deres personlige ayurveda-type. Kuropholdets højdepunkt er en revitaliserende ayurvedisk hoved-, ansigts- og nakkemassage siger Hanna Johansson, der er hotellets markedsansvarlige for Skandinavien.

Ayurveda berører alle aspekter i livet

I modsætning til andre typer kurophold, kan “Kom i Balance” blive mere end blot fire dages nydelse. Opholdet kan blive en god investering i fremtiden.

– Efter kurset bliver du i stand til at træffe nogle sunde valg i din hverdag. Det gælder både forhold til kost, motion, livsstil, vaner, det sociale, omgivelser, job osv. Ayurveda er et holistisk system som berører alle aspekter af livet. Du bliver bedre til at opsøge situationer som styrker dig og at fravælge det, der formodentlig bringer dig ud af balance, siger Kirsten Slots.

Magasinet Naturlis oktobernummer kan hjælpe lidt med inspirationen, hvor madsiderne er forbeholdt ayurvedisk mad.

Prisen for opholdet er 681 euro pr. person i dobbeltværelse. Læs mere om opholdet her.

(Vælg den dansksprogede version oppe i højre hjørne, så kommer det omtalte tilbud automatisk frem).

 

Forrige artikelLav en miljøvenlig madpakke

Næste artikelNSAID farlig for hjertepatienter

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.