Nyheder

Kombucha

30. september 2016

Kender du kombucha? Det er en velsmagende fermenteret drik, der er god for velvære og fordøjelse, og som du selv kan lave.

Du skal bruge:

  • 9 dl kogende vand
  • 70 g rørsukker
  • 3 tsk. sort eller grøn te (jeg har brugt grøn te med vanilje)
  • 5 skiver frisk ingefær (kan undlades)
  • 1 SCOBY
  • 1 dl kombucha-bryg*

Sådan gør du:

Kog vandet og rør sukkeret op i vandet. Når sukkeret er helt opløst tilsættes teen, og teen trækker i ca. 10 minutter. Si tebladene fra og afkøl teen.

Når teen er afkølet, tilsættes kombucha-bryg og SCOBY’en. Dæk glasset til med et rent klæde, der sættes fast med en elastik og undgå at udsætte glasset for direkte sollys.

Lad kombuchaen fermentere i ca. 14 dage og smag så på den. Undgå at røre for meget ved SCOBY’en, når du tager en smagsprøve. Er der en god fordeling mellem sødt og syrligt er din kombucha færdig til at blive siet og hældt på flasker. Er den stadig for sød, skal den fermentere længere – op til 28 dage.

Når kombuchaen skal hældes på flasker, tager du SCOBY’en op med rene hænder og kommer den i en skål eller et glas og dækker den med 1 dl. kombucha-bryg. Opbevar den i køleskabet til næste bryg.

Si kombuchaen og hæld den på flasker. Vil du tilsætte smag, skal det gøres nu. Vil du have brus i kombuchaen, skal den stå 2-3 dage uden for køleskabet. Husk at lukke tryk ud hver dag, så flaskerne ikke sprænger.

Til slut sættes flaskerne på køl.

*Når du anskaffer dig en SCOBY, skal den ligge i kombucha-bryg og begge dele skal tilsættes, når du begynder på din egen kombucha.

Forrige artikelOldtidsafgrøder skal erstatte kød

Næste artikelPersiske urter og mudder gavner hud og hår