Konserves-fisk og omega-3

Hej Carsten!

Håber du lige kan opklare et tvivlsspørgsmål.
Jeg spiser meget fed fisk, men pga. forskellige fysiske forhindringer kniber det med at komme på havnen og købe frisk fisk. Jeg har derfor nu et “lager” af sild og makrel på konserves, så jeg stadig kan få fisk. Nu mener en af mine venner at konserves indeholder mindre omega 3 end frisk fisk, plus at selve indholdet i det materiale dåsen er lavet af er sundhedsskadeligt. Hvad er rigtigt?
Skal jeg stoppe med konservesfisk og nøjes med at spise fisk når kroppen tillader en længere indkøbstur?
Mvh.
Lene

Kære Lene!
Tak for mailen.
Det er rigtigt, at konservering ødelægger noget af omega-3 indholdet i fisk, men der er stadig meget tilbage. Frisk fisk (helt frisk) er bedst, men det er lettere at have fx spegesild i glas stående.
Fisk i metaldåser kan have et for højt indhold af metaller fra dåsen, så det er bedst kun at bruge det ind imellem.
Fed fisk indeholder en del kviksølv, dioxin, PCB og tributyltin, så det anbefales kun at spise fed fisk to gange om ugen. Du kan dog godt tage dig en daglig sildemad derudover.
Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*