Nyheder

Koral-sædbank skal sikre artens fremtid

Foto: Colourbox
20. december 2017

Koralrev verden over lider overlast grundet havenes stigende temperaturer – nu skal en sædbank med nedfrosne sædceller fra koraller sikre artens overlevelse.

Verdens koralrev har dystre udsigter, hvis havtemperaturerne fortsætter med at stige – derfor har australske forskere taget sine forholdsregler inden global opvarmning, forurening og overudvikling gør det for sent, og korallerne er en uddød race. De er begyndt at indsamle koral-sæd med det formål, at indsamle sæd fra omkring 400 forskellige arter, så de kan sikre, at koralrev ikke blot bliver et fortidsminde, skriver National Geographic.

I kapløb med tiden

Forskerne har under en tre uger lang ekspedition ved Great Barrier Reef indsamlet de første 177 milliarder sædceller fra otte forskellige arter af hårde koraller. Men det er konstant et kapløb med tiden, for at få indsamlet så mange forskellige arters sæd som muligt, før de dør. Meget af den nordlige del af Great Barrier Reef er allerede ødelagt efter markante stigninger i havtemperaturerne i 2016 og 2017. Det er et stort problem, eftersom korallerne er meget følsomme i forhold til temperaturændringer. Derudover mangler der folk, som er trænede i at indsamle sæden.

Derfor er det så vigtigt at værne om koralrev

Koralrevene er kolonier af små levende organismer, der beskytter sig selv ved at gro et hårdt skelet udenpå deres kroppe – hvilket skaber de farverige koralrev, som vi kender dem. Ligesom regnskovene har koralrevene biodiversitet, hvor et bredt udvalg af dyr og fisk er afhængige af korallerne enten som føde eller til ly.

Jagten på den sjældne sperm

Indsamling og frysning af koralsæd er ikke nogen nem opgave. Koraller på Great Barrier Reef parrer på bestemte tider af natten og typisk over en periode på kun en uge hvert år, normalt i november efter en fuldmåne. – Vi havde reserveret vores fly måneder i forvejen, fordi vi vidste, at dette ville ske i en bestemt tidsramme, siger Rebecca Hobbs, en Taronga-reproduktionsbiolog og en af ekspeditionslederne til National Geographic. Indtil nu har forskerne ikke været i stand til at fryse æg fra korallerne, da de er meget større og mere skrøbelige end sædcellerne – men sædcellerne alene kan også gøre en forskel alene, hvis visse populationer skulle genoplives.

Link: https://news.nationalgeographic.com/2017/12/largest-coral-sperm-bank-australia-reefs-environment-science/                

Forrige artikelDet tastede vi på Google i 2017

Næste artikelCITRUS BASKER Sæt gang i festen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.