Korrekt behandling af diabetes på plejehjem?

Jeg arbejder på et plejehjem, hvor der er mange med type 2 sukkersyge.

De må spise alt, da det er vigtigt, at beboerne ikke taber sig. Stiger blodsukkeret, får de bare mere insulin for at modvirke det.

Det forstår beboerne og jeg ikke, da jeg har læst flere bøger, der anbefaler at spise sig fra diabetes?

Grethe

 


 

Store undersøgelser viser, at flertallet at diabetikere kan blive fri af deres ikke insulinkrævende diabetes, også kaldet type 2 diabetes, ved at spise mindre og rigtigt, og ved at få mere motion. Mange er overvægtige, og selv et moderat vægttab kan overflødiggøre diabetesmedicin. Især insulin, der øger risikoen for hjertekarsygdom og øger appetitten.

På den anden side er det også vigtigt, at ældre får en tilstrækkelig kost, så de får alt det, de har brug for, og ikke bliver ved med at tabe sig.

Men for mange ældre bliver livet længere og mere sygdomsfrit, hvis de spiser mindre og har lange pauser mellem måltiderne, eventuelt faster i korte perioder.

Det er et dilemma, da mange ældre har stor glæde ved at spise og nyder de mange mellemmåltider.

Så der er god grund til at oplyse både beboere og personale om, hvad der er vigtigst for den enkelte beboer. Der er en pris for alt, men er de ældre godt informeret, må man respektere deres ønsker.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

2 kommentarer

 • Hanne Hermann siger:

  Og begrænser sukker!

 • Birgit Lis Nielsen siger:

  Jeg er 78 år diabetiker og vegetar og får metformin, jeg har opdager at licitin garnulat fra Biosym regulerer mit sukkertal så det er næsten normalt, jeg spiser ellers som carsten anbefaler i sin bog: diabetes 2 og naturen. birgit Lis Nielsen

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *