Kost mod depression?

Jeg har fået en depression efter at have mistet min søn. Men jeg har en mistanke om, at kosten også spiller ind – at jeg muligvis også har “spist” mig til, at den blev værre.

Hvad mener du?

Og har du et forslag til kosten?

Venlig Hilsen

V

 


 

Jeg er ked af at høre om dit tab, og der er ikke noget at sige til, at det har betydning for dit velbefindende.

Jeg er helt enig med dig i, at kosten kan spille ind, når humøret daler, og der er meget, vi kan gøre med kosten. Alligevel er det vigtigt at huske på, at en sorgproces tager tid, og det er helt naturligt at være ked af det og i sorg, når vi mister vores kære.

I forhold til kosten skal du have fokus på at spise masser af grøntsager, bær, lidt frugt samt fuldkornsprodukter. For at danne neurotransmittere – der er signalstoffer, som har betydning for bl.a. vores humør – skal du også have protein. Det kan være protein fra fjerkræ, fisk, kød, bælgfrugter, nødder og kerner.

Fødevarer som bl.a fjerkræ, banan, havregryn, mandler, avokado, fisk, sur kirsebærsaft og bælgfrugter giver god næring til dannelse af neurotransmittere og kan med fordel indgå i en varieret kost.

Sukker, fast food og alkohol skal undgås eller holdes på et minimum.

Fordøjelsen er meget vigtig, og derfor kan et tilskud af mælkesyrebakterier være hensigtsmæssigt. Tænk også på en god multivitamin- og mineraltablet + ekstra magnesium, zink, D-vitamin og eventuelt ekstra B-vitaminer. Gode olier som fiskeolie, hørfrøolie eller olie lavet af alger er også godt at få.

Frisk luft, sollys, motion og at sove i et helt mørkt rum har også betydning for humøret.

Ønsker du yderligere og mere individuel vejledning til at sammensætte din kost, kan du få hjælp hos en ernæringsterapeut eller kostvejleder.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*