Kosttilskud i voksealderen?

10. februar 2021

Hvad bør teenagedrenge på 11 og 13 år få af tilskud? Og hvilke anbefalinger har du her?

Mvh en teenagemor


 

Dejligt at høre, at du er opmærksom på dine teenagedrenges sundhed. Faktisk er teenageårene en periode, hvor det giver særligt god mening at støtte lidt ekstra op. Studier viser at teenagere er særligt udsatte for f.eks. at mangle D-vitamin. Deres hormonsystem har også brug for tilstrækkelige næringsstoffer. Derudover har en del teenagere også madvaner, som ikke altid booster deres sundhed.

Alligevel vil jeg lige starte med at skrive, at basis altid er så sund og varieret en kost og livsstil som muligt. Man kan ikke tage tilskud, der gør det ud for sund mad.

Grøntsager, fuldkorn, sunde proteiner og fedtstoffer er basis for, at fordøjelsen, hormonsystemet og hele kroppen fungerer. Søvn er også et særligt fokuspunkt for teenagere. Vær især opmærksom på søvntyve i form af tablets og smartphones.

I gør sikkert alle disse ting allerede, siden du har så god fokus på dine drenges sundhed. Og ja – så kan det absolut også være en rigtig god ide at supplere med nogle gode kosttilskud.

Som basis vil jeg anbefale en god kvalitets multivitamin. De må gerne få en voksen-udgave f.eks. Omnimin.

Fra oktober til april vil jeg anbefale ekstra D-vitamin, så de får i alt omkring 25-30 mcg dagligt. 1 stk Omnimin har 10 mcg. Du kan supplere med d-dråber, spray eller en lille kapsel.

Jeg vil også anbefale en god kvalitets fiskeolie. Omega 3 i form af DHA og EPA er supervigtigt for nervesystemet og hormonsystemet. Et godt mærke er Nordic Naturals, der har både flydende og kapsler.

Og så vil jeg også anbefale et tilskud af probiotika – også kaldet mælkesyrebakterier. En sund bakteriebalance i tarmen er super vigtig for immunforsvar og for hjerne, adfærd med mere. Et godt tilskud kunne være Multidophilus 12.

Hvis dine drenge dyrker meget sport, så kan der være brug for ekstra tilskud. Det samme kan være tilfældet, hvis de har udfordringer med sundheden på den ene eller anden måde. I så fald vil jeg anbefale en mere personlig vejledning f.eks. ved en børnesundhedsvejleder.

De bedste æblehilsner 

Anette Straadt

Sundhedsplejerske, børnesundhedsvejleder og ekspert i børns naturlige sundhed

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.