Kosttilskud ved fibromyalgi?

Jeg er 62 år. Har diagnosen fibromyalgi. Har mange gener og smerter.

Er der et rigtig godt kosttilskud, der kunne hjælpe mig?

På forhånd tak!

Hilsen

Lone

 


 

Der er flere tilskud, der kan være en hjælp i forhold til fibromyalgi. Nu ved jeg ikke, hvilke gener, du har ud over smerter, men til smerterne kan du tænke på omega 3-fedtsyrer f.eks. fiskeolie, olie fra alger eller hørfrøolie. Desuden kan et produkt med ingefær og gurkemeje være en mulighed.

Det er også værd at kigge på, hvordan din fordøjelse fungerer. Dårlig fordøjelse og intolerance over for nogle fødevarer kan være en del af årsagen til fibromyalgi.

Mælkesyrebakterier, magnesium, B-vitaminkompleks og D-vitamin vil derfor også være relevante. Q10-tilskud har i mindre forsøg også vist sig at have en god effekt på træthed hos fibromyalgi-patienter.

Sund kost med masser af grøntsager, bær, lidt frugt, sunde fedtstoffer, letfordøjeligt protein, fuldkornsprodukter samt et minimum af sukker er optimalt.

Jeg vil anbefale dig at få kigget på hele din kost og livsstil hos en kostvejleder eller ernæringsterapeut. På den måde kan du komme hele vejen rundt, for det er desværre sjældent, at et enkelt tilskud er nok.

Jeg håber, det kan hjælpe dig videre til at få færre smerter og gener.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

2 kommentarer

 • Anja siger:

  Jeg fik diagnosen “fibromyalgi”, men jeg har aldrig troet på denne skraldespands-diagnose som lægerne faktisk selv kalder den, når de ikke kan finde en årsag. Ved et tilfælde fandt en helt anden læge ud af jeg havde cøliaki, mine blodprøvetal var skyhøje og havde også laktase-mangel, så jeg kun må få laktosefri mælkeprodukter. Jeg startede på glutenfri kost og til min overraskelse forsvandt “fibromyalgi”-smerterne dag for dag og min konstante træthed ligeså. Det er et mareridt at leve glutenfrit, frygtelig besværligt og til tider deprimerende, da der er hvede, rug, byg eller malt (indeholder gluten) i næsten alt mad. Men det har taget de såkaldte “fibromyalgi” smerter næsten helt at jeg ikke har spist gluten og mælk

  • Lone Madsen siger:

   Hej til Anja.
   Jeg glæder mig over din helbredelse. Men vil lige gøre opmærksom at Fibromyalgi er en officiel WHO diagnose. Det vil sige, at den indgår i den internationale sygdomsklassifikation, som hedder (ICD) DM79.0.
   Så selv om du ikke havde eller “tror” på fibromyalgi så er der andre der har dennne frygtelige sygdom.
   Selvfølgelig skal man undersøges grundig for at få den rigtige diagnose.
   Vh Lone

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *