Forskere har under udviklingen af en kræftmedicin fundet ud af, at metoden muligvis også kan bruges mod fedme.
Det er forskere fra Californien, der har afprøvet en kræftbehandling, som er på forsøgsstadiet, på behandlingen af fedme. Kræftbehandlingen var oprindelig målrettet prostatakræft og gik ud på medicinsk at afskære blodforsyningen til kræftcellerne, så de døde. Ud fra den forskning udviklede man et stof, som man kalder ”adipotide”. Stoffet gør grundlæggende det samme som kræftbehandlingen: Det udsulter blot blodforsyningen til fedtvævet, så fedtcellerne dør.
Man afprøvede adipotide på aber med imponerende resultater. Efter få måneder havde aberne i gennemsnit tabt 11pct. af deres vægt, og hele 39 pct. af deres fedtreserver var væk. Aberne viste ingen tegn på bivirkninger under behandlingen og var ligeså kontaktsøgende og friske, som de plejede at være. Undersøgelser viste endda, at abernes insulinresistens blev mindre. Insulinresistens er et forstadie til type-2-diabetes.
Adipotide har været under udvikling i en del år, og tilbage i 2004 kunne forskerne allerede vise et 30 pct. vægttab hos mus, der blev behandlet med stoffet.
Al slankemedicin på verdensmarkedet har hidtil virket på en af tre måder. Enten kan den højne stofskiftet, kontrollere appetitten eller nedsætte optagelsen af fedt fra kosten. Derfor er Adipotide revolutionerede, fordi den i stedet nedbryder fedtvævet.
Adipotide er ikke afprøvet på mennesker, så der skal megen forskning til, før stoffet engang i fremtiden måske havner på apotekernes hylder.
Kilde: Time.com
Forrige artikelKolesterol-behandling: Røde ris, medicin eller vitaminer?
Næste artikelMad: Simpelt! Små ændringer – store resultater