Kraftig rødme af saftevand?

Spørgsmålet er angående min søn på 19 år. Han har nogle gange i forbindelse med byture, hvor han har drukket drinks (Fun light med vodka) oplevet at få et flush af kraftig rødme på kinderne.

Vi har konkluderet at der er noget i Fun light, han ikke kan tåle, og han holder sig nu til øl. Jeg har bare konstateret, at hans kinder er røde stadigvæk, ikke så slemt, og jeg tror, man skal kigge godt efter for at opdage det. Huden er ru og tør, let hævet og det fremkommer som en maske helt identisk på begge sider, rundt om munden er huden normal, det ser specielt ud.

Håber I forstår, hvad jeg mener. Indikerer denne rødme noget?

Vh 

I

 


 

Umiddelbart lyder det til, at det en overfølsomhedsreaktion din søn oplever. Rødme er sandsynligvis en allergisk respons overfor et af de mange stoffer i Fun Light, der er tale om, og som han ikke kommer i kontakt med ellers. Gennemgå gerne varedeklarationen, så han ved, hvad han skal være opmærksom på at undgå fremover.

Typisk er det farvestoffer og smagsstoffer, der lettest giver reaktioner som rødme, men det kan principielt være ethvert stof i blandingen (og vær opmærksom på, at der er bagatelgrænser og enkelte deklarerings-undtagelser i indholdet i levnedsmidler).

Huden kan godt tage op til en måned om at komme tilbage til normal igen.

Mange venlige hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge og heilpraktiker

1 kommentar

  • Niels Christensen siger:

    Fun Light indeholder en giftig coktail af sødestoffer (cyklamat, acesulfam, aspartam). De er kræftfremkaldende og/eller skadelige for hjernen. Det kan undre, at det stadig er lovligt at sælge den slags.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *