Til 2 personer
150 g hakket svinekød + 150 g hakket kyllingekød
½ tsk salt
2-3 gulerødder
1 lille løg
1 knsp peber
20-30 g mandler
2 æg
Ca. 1 dl Elverbrødsmel
2 spsk olie til stegning
Bland kødet med salt. Tilsæt groft revet gulerod, hakket løg og lidt peber og finthakkede mandler. Form fire store krebinetter og to – tre mindre. De små kan du bruge til frokost dagen efter. Vend dem i pisket æg og så i Elverbrødsmel.
Steg dem i fedtstoffet på panden, så de får ca. 2 minutter på hver side ved middelvarme. Bag dem færdige i ovnen.
De skal have 6-10 minutter ved 200 grader (varmluft).
Tip: Husk at spise fibergrønt til denne ret, f.eks. spidskålssalat med abrikos og macadamianødder eller nogle stave af grønt, f.eks. gulerod, pastinak, bolchebeder.
Det får du:
Protein: fra svinekød og kylling
Fiber: fra gulerødder og Elverbrødsmel
Monoumættet fedt: fra æggeblomme og mandler
Fra bogen ‘Diabeteskuren – Spis dig rask af’ Alice Appel Hartvig og Majbritt L. Engell.