Opskrifter

Kulørte kikærter

4. november 2011

Køkkenmagi behøver ikke være langhåret. Smuk, sund og indbydende er ord, som bedst beskriver denne salatfavorit.

 Du skal bruge:

  • 200 g kogte kikærter eller en halv dåse
  • 2 mellemstore rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. Bragg eller tamari
  • Saft fra ½ citron
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. finthakket ingefær
  • 2 håndfuld ruccola

Sådan gør du:

Kog kikærterne efter anvisningerne på pakken og gerne ekstra til senere på ugen eller fryseren. Du kan med fordel og lethed bruge kikærter på dåse, de skal blot skylles under hanen i en si inden brug. Rødbederne skrælles, rives og kommes i en salatskål. Tilføj ruccola, kikærter og den finthakkede ingefær.  Det hele blandes grundigt sammen med dressingen, der består af olivenolie, Bragg, citron og æblecidereddike.

 

Om retten
Kikærterne er rent ernæringsmæssigt geniale, de er billige og kan købes overalt. De har et højt indhold af protein og fibre, hvilket gør denne salat meget mættende. Ingefæren bidrager med de antiinflammatoriske egenskaber og hjælper med til at gøre salaten ekstra frisk og lækker. Salater er lækre – isærn år de indeholder andet end blot Iceberg, kinakål og dåsemajs.

Forrige artikelUsikkerhed om HPV-vaccination

Næste artikelKolesterol-behandling: Røde ris, medicin eller vitaminer?