Nyheder

Kunsten at få olien på creme

15. juni 2017

Olivenolie har i mange år været en både værdsat og effektiv ingrediens i hudplejeprodukter. Den skønne olie har da også ry for at kunne hjælpe mange med hudproblemer. Til gengæld er det noget af en kunst at lave en creme med olivenolie – men et lille dansk firma insisterer på et højt indhold af kvalitet.

Gennem hundredvis af år har olivenolie været kendt og brugt som hudpleje – især af befolkningen i Middelhavslandene. Og det har været sund fornuft at bruge den vitale olie som smørelse for huden. Dens indhold af vitaminer og antioxidanter kan ikke kun levere smørelse og glød til en træt hud, den kan også hjælpe og lindre forskellige former for problemhud.

Skuspillerinden Sophia Loren udtalte en gang, at hun yndede at tilsætte sit bad ren olivenolie for hudens skyld, og sådan er der mange tips og råd til at benytte sig af olivenoliens skønheds-egenskaber. Men én ting er, at smøre den rene olie på sig, noget andet er det fedtede udseende, det kan efterlade en med.

Derfor har skønheds- og hudplejeproducenter i mange år forsøgt at gøre olivenolien mere spiselig som skønhedsmiddel ved at tilsætte det cremer. Og der fås flere af slagsen, der praler af at indeholde skøn olivenolie. Desværre kan et hurtigt blik afsløre, at olivenolien ofte ender et pænt stykke nede på ingredienslisten, for det kan være noget nær umuligt at få olie og vand til at gå op i en enhed. Og begge dele skal der til, hvis du vil lave creme med olivenolie.

 

Kreta og den skønne olie

At den danske familie Halle skulle komme til at stå for et helt unikt produkt i denne forbindelse, var de helt uden anelse om, da de første gang besøgte ferieøen Kreta. Her faldt de pladask for den mangfoldige græske natur og de skønne naturlige råvarer – specielt olivenolien, som øen har en lang historie med. Bortset fra turister er olivenolien den vigtigste indtægtskilde på øen.

Kærlighedsforholdet til øen har i dag resulteret i, at familien ejer de oliventræer, der leverer råvarerne til deres koldpressede jomfruolivenolie.

– Vi startede da også selv med at sælge olivenolie-hudpleje, som ikke var godt nok i forhold til, hvad vi vidste, at god olivenolie fra Kreta kan, fortæller Michael Halle, som startede det hele.

Derfor måtte de selv i gang med at skabe de produkter, der kunne leve op til kravene om en ordentlig olivenolie-hudpleje.

 

Råvarer fra Kreta møder dansk viden

For to år siden startede produktionen af hudplejeprodukter af den skønne olie – råvarerne kommer fortsat fra Kreta, men et dansk firma i Køge hjælper med at omdanne dem til brugbare hudplejeprodukter. OliveAll er en serie med ekstra meget af det, der skulle gøre hele forskellen i olivenolie-hudpleje, nemlig olivenolien.

Det er den samme økologiske kvalitetsolie, som familien også sælger til madlavning gennem deres webshop Elenas, der er specialiseret i salg af græske delikatesser.

Tilfældighederne ville, at salget af hudplejeserien for to år siden startede i England, men langt om længe er familien klar til at stille den på hylderne i danske butikker – og det går stærk, for efter lanceringen i England er OliveAll også kommet til Holland, og der er forespørgsler fra andre skandinaviske lande samt Frankrig.

 

Nummer to på ingredienslisten

Hemmeligheden bag populariteten, er sønnen Victor Halle, der i dag driver OliveAll, ikke i tvivl om:: Den høje procentdel af olivenolie i hudplejeprodukterne, som gør, at cremerne rent faktisk leverer oliens unikke egenskaber.

Faktisk står olien nummer to på ingredienslisten – kun overgået af vand.

– Vi får så mange fine tilbagemeldinger fra folk, og jeg vil egentlig bare gerne have, at folk prøver produkterne. For de taler for sig selv, siger Victor Halle.

OliveAll er en bred serie med cremer til ansigt og krop samt hårpleje og en serie til børn. Produkterne fås for de flestes vedkommende i en neutral udgave samt en med en svag og feminin jasmin-duft.

 


Næsten vilde oliven

Oliventræerne, der producerer oliven til OliveAll, ligger 500 meter oppe på en sydvendt, næsten ufremkommelig bjergskråning lidt syd for Chania på Kreta. De økologiske oliven håndplukkes nænsomt.

Træerne vokser stort set vildt. Den eneste pasning er det vand, som opsamles i tanke, når sneen i bjergene smelter om foråret. Den bliver pumpet op til toppen af plantagen og vander træerne sommeren igennem.

Forrige artikelIngen pebermynteolie mod flåter

Næste artikelJordbær Parfait

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.