Liv

Kvinder udsat for alternative øjne

25. september 2009

For læge Irene Hage er påstanden om, at vi mennesker er selvhelbredende organismer, et indlysende faktum. Derfor er rådgivning omkring selvhelbredende livsstil og behandlingprincipper en selvfølge i konsultationen.

Som praktiserende læge og tilknyttet Institut for Ortomolekylær Medicin i Lyngby har hun mange års erfaring for, at det virker. På jævnlige rejser til internationale konferencer primært i USA har hun samlet de mange videnskabelige beviser, som bakker hendes og kollegernes erfaringer op.

Efter over to års intens research er bogen, hun selv har savnet som læge og kvinde, her endelig – håndbogen: ”Kvinde, krop og sundhed.”

– Når lægerne og dele af pressen hævder, at der ikke findes dokumentation for alternativ behandling, naturmedicin og kosttilskud, er det – selvfølgelig – ikke sandt. Det er bl.a. et spørgsmål om, hvilke konferencer, man som læge vælger at deltage i, i hvilke databaser, tidsskrifter og bøger, man vælger at søge efter dokumentationen – og hvilke eksperter, medierne vælger at få til at kommentere de nye forskningsresultater, konstaterer Irene Hage.

Med ”Kvinde, krop og sundhed” på hylden har både helt almindelige kvinder og professionelle mulighed for hurtigt at skaffe sig en second opinion på en alarmerende avisoverskrift eller en lægelig besked, de er i tvivl om værdien af. Den kan selvfølgelig også bruges til at læse i, blive klogere og lade sig inspirere af.

– Min bog skal ikke ses som en erstatning for at søge læge eller andre kvalificerede behandlere, tværtimod. Mit mål er et andet, nemlig at give kvinder en større forståelse for, hvorfor vi rammes af diverse gener og sygdomme, og hvad vi selv kan gøre både for at undgå at blive syge – og hvis vi er syge så at blive raske igen.

Selv om ”Kvinde, krop og sundhed” kommer hele vejen rundt om det gode (kvinde)liv, fylder den nyeste viden om kost og kosttilskud meget – og det er helt bevidst.

– Gennem mit arbejde både som læge g naturlæge har jeg fået et stort kendskab til og respekt for, hvor stor betydning rigtig kost og gode kosttilskud har for vores sundhed. Ikke mindst for den voksende gruppe af kvinder, som ikke er „rigtig” syge. Deres prøver er normale, men de har kun lige akkurat kræfter nok til at klare det mest nødvendige – og de føler selv, at der er noget galt. Mindst tre ud af fem danskere benytter sig af komplementær medicin – enten for at forebygge eller for at finde en løsning på gener, der har plaget dem i årevis, og som de hos lægen ofte har fået at vide, at „det må de lære at leve med”. Jeg håber, at min bog kan være med at at starte en debat omkring disse ting, så vi kan få aflivet de negative myter omkring de behandlinger, som rent faktisk virker – og få taget livet af de uvirksomme.

I sin bog gennemgår Irene Hage alle de store kvindesygdomme, årsagerne til dem, symptomerne på dem, behandlingsmulighederne indenfor sundhedsvæsenets rammer – og så som sagt alt det, vi kan gøre.

Irene Hage: Kvinde, krop og sundhed.

Gads Forlag, 328 sider, 299 kr.

Kan bestilles på side 46-47 eller www.naturli.dk

Forrige artikelÅnd stressen ud og roen ind

Næste artikelLevende musik på sygehuset

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.