Kylling og couscous i hvidvin

Af: Mette Mølbak

Foto: Chris Tønnesen

Mette Mølbak: Den her ret smager af det bedste fra Sydfrankrig. Frisk rosmarin og hvidløg – og så er det en uhyre nem ret på en hverdag, når det hele kommer i én gryde.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • 1 økologisk kylling
  • 3 dl tørrede grove couscous-gryn, alternativt bulgur eller perlespelt
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie
  • smør
  • 5 kviste frisk rosmarin
  • 4 kviste timian
  • 1 flaske hvidvin
  • 1 glas grønne oliven med sten
  • salt
  • bredbladet persille

Sådan gør du:

Skær løgene ud i både. Pil hvidløgene og giv dem et slag med bagsiden af en kniv.

Del kyllingen i otte stykker og brun dem i lige dele olie og smør i en god stegegryde. Tilsæt løg og lad dem blive bløde. Tilsæt hvidløg og krydderurter og hæld vin over. Spæd evt. til med ekstra vand, så det dækker.

Lad det snurre i cirka 30 minutter. Tilsæt de grønne oliven og couscous-gryn og kog videre i 10 minutter, til grynene har opsuget det meste af væsken. Smag til med salt og server med masser af friskhakket persille og lidt ekstra rosmarinblade.

Server evt. med tomatsalat eller en grøn salat ved siden af og et godt brød.

Fra bogen ‘One pot – din genvej til nem hverdagsmad’ af Mette Mølbak.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*