Kyllingelasagne uden mejeriprodukter til 6 personer.
3 spsk. olivenolie
2 løg
1 pakke hk. kylling eller kylling i tern (ca. 450-500 g)
1 pakke kalkunbacon
3 gulerødder
1 squash
½ selleri eller 1 pastinak
1 bouillonterning
½ liter vand
4-6 hvidløg (presset)
1 spsk. frisk eller 1 tsk. tørret oregano
1 dåse hakkede tomater (400 gr.)
1 dåse koncentreret tomatpuré (140 gr.)
1 pakke sojafløde (2½ dl)
1 spsk. maizena
Salt, peber
Lasagneplader efter behov (til 3 lag)
Sæt ovnen på 200 grader.
Svits løg et par minutter og krydr med salt, peber og oregano. Kom kylling i og steg ca. 3 min.
Tilsæt hakkede tomater, koncentreret tomatpuré, bouillonterning, ½ liter vand, groftrevne grøntsager og presset hvidløg. Lad småsimre i 10 minutter.
Rør maizena ud i sojafløden, kom den i kødsovsen, kog op, smag til med salt og peber og sluk. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie (jeg bruger lidt køkkenrulle til det).
Læg lasagneplader og kødsovs lagvis, start med lasagneplader og slut med rigeligt kødsovs. Skær kalkunbacon i strimler og fordel på lasagnen. Bag midt i ovnen v/ 200 grader i ca. 30 minutter.
Servér oven på en salat af f.eks. salat, agurk, tomat, oliven og nødder. Spis evt. grove flutes til.
Skift kyllingekød ud med kalkun eller andet kød.
Brug glutenfrie lasagneplader.
Erstat kød med 1 pose hakkede hasselnødder.
Fra Signe Lykke Skonnords “Mad uden mælk”.