Nyheder

Læger fedtsuger superslanke piger

9. april 2007

Tre ud af fem danske plastikkirurger ville foretage fedtsugninger på undervægtige kvinder.

Ekstra Bladet sendte to ultraslanke reportere til konsultation hos fem tilfældigt udvalgte plastikkirurger. Den ene reporter er ifølge WHO's tal undervægtig, mens den anden er lige på grænsen til at være det. Og ingen af dem har underlige buler nogen steder.

Alligevel ville tre af lægerne gerne foretage det kirurgiske indgreb.

Faktisk tager det kun en hurtig snak, før den flinke læge er klar til at fjerne det fedt, der næsten ikke er der.

– Det er helt grotesk, at plastikkirurger fedtsuger så tynde piger. Vi tager skarp afstand fra det og er meget chokerede, siger formanden for Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser (LMS), Anne Minor Christensen.

Kritikken er også skarp hos Sundhedsstyrelsen. Her understreger man, at en læge aldrig må foretage en operation, blot fordi patienter ønsker det.

– Hvis en operation ikke er nødvendig, må en læge aldrig tilbyde den. Man må f.eks. ikke fedtsuge en person, der ikke har behov for det, fastslår Torben Hærslev, afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen

Og faktisk var de fem kirurger, vi opsøgte, enige om, at Ekstra Bladets superslanke reportere ikke havde behov for en fedtsugning.

De fem læger mente heller ikke, at man ville kunne se den store forskel efter operationen – men tre af dem ville alligevel gerne foretage indgrebet.

– Det er ganske enkelt etisk forkert, mener Ulla Nielsen, Kirurgisk Klinik i Greve, den ene af de to læger, der afviste at foretage operationen.

– Der er altid en risiko ved at bedøve folk og lave en fedtsugning, og man skal jo ikke løbe en risiko, når der ingen grund er til det. Jeg er dybt rystet over at høre, at tre ud af fem ville udføre en fedtsugning på de to reportere, siger hun.

Det skønnes, at der bliver foretaget mere end 1600 fedtsugninger hos danske privatlæger om året.

Kilde: Ekstra Bladet

Forrige artikelRygere føder piger

Næste artikelPas på med computerarbejde