Nyheder

Lækker kartoffelmos

22. juli 2016

Tilsæt lidt ekstra til din kartoffelmos, og den bliver både mere smagfuld, sund og tarmvenlig.

2 personer

Du skal bruge:

  • 300 g kartoffel
  • 300 g pastinak
  • 1 dl kartoffelvand
  • 100 g rød peber
  • 1/2 tsk. læsøsalt
  • 5–8 g friskrevet peberrod
  • 2 spsk. frisk kørvel (eller koriander)
  • 1 spsk. kokosolie eller smør til pensling af ovnfast fad.

Sådan gør du:

Kartoflerne og pastinakkerne skrælles. Skær begge dele i mindre stykker og kog (eller damp) dem møre i cirka. 10-15 minutter. Herefter moses dette med en gaffel, og der iblandes 1 dl kartoffelvand, hvis mosen bliver for tyk. Endelig tilsættes rød peber i små tern, salt, peberrod og finthakket kørvel.

Hæld mosen i et ovnfast smurt fad og bag mosen i ovnen ved 200 graders varmluft i omkring 10 minutter, til den er gylden på toppen.

TIP: Du kan vælge at dampe både kartofler og pastinak i en dampbradepande fra Vitalis. Det gør, at smagen bevares meget bedre, end hvis du koger på en ”gammeldaws” måde.

__________

 

elsk din tarmBogen: Elsk din tarm

160 sider med gode råd og forklaringer på, hvad der skal til for at skabe en sund tarm og fordøjelse. Med 40 enkle opskrifter på velegnet kost.

Christine Erritzøe og Lene Hansson både underviser, giver konsultationer og holder foredrag om “Elsk din tarm”.

Bogen blev allerede trykt i 3. oplag blot 14 dage efter udgivelse.

Forrige artikelGlutenfri rejse til pastaens hovedstad

Næste artikelHelt intimt: Sund og frisk mellem benene

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.