Nyheder

Læs sundhed ind i børnene

28. september 2010

Det grønne nøglehulsmærke skulle gøre det lettere for os alle at finde sundere mad i supermarkedet – to børnebøger forklarer meningen med mærket.

Det grønne nøglehul gør det nemt at finde de sunde madvarer på hylderne. Men hvad gør varerne sunde, og hvilken betydning har det for vores kroppe og vores livsglæde, at vi spiser dem?

To børnebøger om Babette giver svarene, så de er til at forstå – for både børn og voksne. Bøgerne er skrevet af sundhedsformidler og forfatter Lillibeth Bjørklund.

FamilieAkademiet er tilstede på Sund Livsstil messen i Forum med de to billedbøger ”Babettes madglæde” og ”Trafiklysmad”, som indeholder en vedkommende forklaring på det grønne nøglehul og giver mening for børn og deres voksne.

Sundhed på børnesprog

Viden om hurtige og langsomme kulhydrater, proteiner, sundt og usundt fedt, vitaminer og mineraler bliver formidlet i børnehøjde, så både børn og voksne bliver klogere og ikke mindst inspirerede og motiverede til netop at hive de grønne nøglehuller ned fra hylderne.

Babette på fire år er hovedperson i bøgerne. Babettes mor og far er optaget af mad og familiens sundhed. Ved hjælp af spørgsmål og sprælske i illustrationer inspirerer bøgerne til samtale mellem børn og forældre, pædagoger og lærere. Bøgerne udmærker sig ved både at kunne bruges som pegebøger, som højtlæsningsbøger, som samtalebøger og som undervisningsmateriale. De gør det nemt at forstå, hvorfor vi skal spise mest grøntlysmad, mindre gultlysmad og mindst rødtlysmad.

Sundhed er madglæde

– Sunde vaner grundlægges bedst i barndommen, og jeg tror på, at fokus på glæden ved varieret og god mad giver børn lyst til at vælge sundt, siger forfatter Lillibeth Bjørklund, der er direktør for FamilieAkademiet.

Babette-bøgerne handler derfor om madglæde. Trafiklysmad er ingen diæt og indeholder ingen løftede pegefingre; blot viden serveret smukt og sprudlende.

Med til bøgerne hører en fantastisk plakat og forskelligt pædagogisk materiale, der kan anvendes i børnehaver og indskoling. Besøg FamilieAkademiets stand på Sund Livsstil i Forum den 8.-10. Oktober.

Download din egen billet til Sund Livsstil og kom gratis ind med Naturli.

Forrige artikelSuperfood til mænd

Næste artikelVirustid: undgå smitte