Laktoseintolerans eller ej?

Mit spørgsmål er “langt”, da der er en længere historik. 

Min mand, som lige er fyldt 60 år, fik migræne som ca. 25 årig. I mange år fik han meget slemme anfald 3-7 gange årligt, hvor han fik morfin/vilan for smerter i 2-3 døgn. Han har ikke haft disse anfald i mange år nu, men har stadig middelsvær migræne. Får nu Rizatriptan med nogen virkning.

Han har gennem årene prøvet at holde sig fra mange forskllige fødevarer, rødvin osv. Uden den store virkning. Da han fik lidt maveproblemer for år tilbage holdt han op med at spise mælkeprodukter og har  aldrig siden haft svære anfald.

Mit spørgsmål/frustration er:
Han er testet negativ for laktoseintolerans, men har jo helt klart effekt af at holde sig fra det. Tager laktrasepiller, når vi er byen og ikke kan undgå mælkeprodukter.

Det seneste års tid bøvser og prutter han utroligt meget om aftenen – altså rigtig mange store bøvser. Han har nu de sidste 3 uger, haft lidt hovedpine næsten hele tiden. Har været hos egen læge, som har henvist til neurolog. Og ikke et ondt ord om neurologer, men jeg synes bare ikke, det giver mening, da jeg er overbevist om, at det har noget med kosten/mælkeprodukter at gøre.

Min mand er også allergisk overfor stegte rejer (har 2 gange haft MEGET voldsom reaktion på dette). Har som ung været indlagt akut med meget voldsomme mavesmerter efter at have taget kodimagnyl pga hovedpine. Der er flere i min mands familie, som har både gluten- og laktoseallergi. 

Ved ikke om alle disse oplysninger kan bruges , men håber … 

Vi har tidligere brugt dine svar og haft supergod erfaring med det. 

Jeg arbejder som Ældrekonsulent/forebygger og henviser jævnligt til dine sider og gode råd. 

 


 

Tak for din lange mail om din mand. Der er næppe tvivl om, at han er multiallergiker, da han ikke tåler mange ting, blandt andet laktose og skaldyr.

Han har sikkert også fået sig en dårlig sammensætning af sit mikrobiom (tarmbakterierne), hvilket blandt andet har medført hans megen luft i maven. Han har jo også problemet i familien. Jeg vil anbefale ham at konsultere en ernæringsterapeut eller diætist for at få gennemgået sin kost. 

Mange gode hilsener 

Carsten Vagn-Hansen 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*