Opskrifter

Lammefrikadeller med appelsinsalat, tzatziki og ristet fugleguf

25. september 2009

Kernesundt madpakkeforslag, der også kan bruges til aftensmad.

Lammefrikadeller
400 g hakket lammekød
75 g fuldkornsrismel
2 skalotteløg i små tern
2 fed hvidløg
1 dl rismælk eller vand
2 æg
1 tsk. karry
1 tsk. timian
2 spsk. friskhakket persille
150 g revet squash (eller gulerod eller peberfrugt i små tern)
2 dl kogte quinoagryn eller brune ris
50 g hirseflager
1 spsk. finthakkede soltørrede tomater
Kokosolie til stegning
Rør alle ingredienser samme til farsen er rørt godt igennem, og stil den koldt i ½ time. Form frikadellerne med en spiseske og steg dem i kokosolie. Slut af med salt og peber.
Appelsinsalat
2 appelsiner
1 spsk. olivenolie
½ tsk. æbleeddike
Salt og peber
1 spsk. hakket frisk mynte eller en anden krydderurt
Skær appelsinerne i ½ cm tykke stykker og skær alt det hvide væk.
Lav en dressing med olie, eddike, salt og peber.
Bland appelsin, mynteblade og dressing.
Tzatziki
½ agurk
1 lille rødløg
3 spsk. mayonnaise
1 fed hvidløg
Salt og peber
Riv agurken groft og pres så meget af væden fra den som muligt. Bland de øvrige ingredienser og vend agurken i.
Smag til med salt og peber.
Ristet fugleguf
1 spsk. solsikkekerner
2 spsk. græskarkerner
2 spsk. mandler
1 tsk. olivenolie
½ tsk. urtesalt
Varm panden og rist kerner og mandler ved middel varme. Hæld nødderne over i en skål, tilsæt olie og urtesalt og rør rundt.
Bonusinfo:
Frikadellerne kan fryses, så lav en stor portion og tø en håndfuld op til dagen. De kan også holde sig i flere dage i køleskab. Og de er fremragende som aftensmad!
Fra webkogebogen: Kernesunde Madpakker udgivet af den Kernesunde Familie-Sådan.

Forrige artikelKæmperejer på spyd, dip, rissalat og tørret ananas

Næste artikelNinka-Bernadette Mauritson: Sundhedsstyrelse – det står kroppen for!