Mette Mølbak: Kød, der bliver kogt på ben, giver en helt særlig intens smag, og har du endnu ikke prøvet at kaste en lammeskank eller to i en gryde, kan jeg kun opfordre til det.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens bladselleri og skær i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens svampene og skær dem i skiver.
Find en stor gryde frem og brun lammeskankene godt af i olivenolie. Tag dem op og læg dem på en tallerken.
Steg løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt herefter bladselleri og gulerødder. Skub dem lidt til side i gryden og steg svampene.
Kom dine lammeskank tilbage i gryden. Tilsæt tomater, rødvin og timian og dæk med vand. Lad det simre 1,5-2 timer, til kødet er mørt. Smag til med salt og evt. lidt gastrik for den rette smag.
Tilsæt linserne kort før servering og server med et godt drys bredbladet persille.
Tip: Du kan også bruge tørrede linser – så skal de bare koge med i ca. 20-30 minutter, til de er møre.
Fra bogen ‘One pot – din genvej til nem hverdagsmad’ af Mette Mølbak.
Forrige artikel8 tips til en kræftfri grill-aften
Næste artikelMakeup: Sunde prinsesser eller grøn pyntesyge?