Lammeskank med linser

Af: Mette Mølbak

Foto: Chris Tønnesen

Mette Mølbak: Kød, der bliver kogt på ben, giver en helt særlig intens smag, og har du endnu ikke prøvet at kaste en lammeskank eller to i en gryde, kan jeg kun opfordre til det.

Du skal bruge:

  • 1,5 kg lammeskank
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 bakke portobellosvampe (ca. 300 g)
  • olivenolie
  • 250 g cherrytomater
  • 6 dl rødvin
  • 3 kviste timian
  • evt. gastrik (alternativt en god eddike og sukker)
  • 2 dåser linser
  • salt
  • bredbladet persille

Sådan gør du:

Pil og hak løg og hvidløg. Rens bladselleri og skær i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens svampene og skær dem i skiver.

Find en stor gryde frem og brun lammeskankene godt af i olivenolie. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

Steg løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt herefter bladselleri og gulerødder. Skub dem lidt til side i gryden og steg svampene.

Kom dine lammeskank tilbage i gryden. Tilsæt tomater, rødvin og timian og dæk med vand. Lad det simre 1,5-2 timer, til kødet er mørt. Smag til med salt og evt. lidt gastrik for den rette smag.

Tilsæt linserne kort før servering og server med et godt drys bredbladet persille.

Tip: Du kan også bruge tørrede linser – så skal de bare koge med i ca. 20-30 minutter, til de er møre.

Fra bogen ‘One pot – din genvej til nem hverdagsmad’ af Mette Mølbak.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*