Langtidshævet med bløde kerner og groft mel fra Skærtoft Mølle.
Fordej:
5 g gær
200 g vand
120 g fint sigtet hvedemel
Blandes og stilles ved rumtemperatur i 12 timer eller natten over
Iblødsætning:
Kogende vand
100 g knækkede hvedekerner
Kernerne koges op og trækker derefter i kogevandet 12 timer eller natten over
Dej:
Fordejen
De udblødte kerner – godt afdryppede
300 g lunkent vand
100 g yoghurt
150 g revne, syrlige æbler
20 g salt
200 g fuldkornshvedemel
700 g fint sigtet hvedemel
Ingredienserne blandes og æltes derefter grundigt på maskine. Dejen skal være meget blød.
Dejen hæver i ca. tre timer eller til dobbelt størrelse. Dejen deles og formes til to aflange brød, som efterhæver i meldryssede hævekurve, eller i bageforme, i 45 min.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pensl brødene med kold kaffe, og drys med hvedeknæk. Bag brødene på nederste ribbe i 30-35 min.