Opskrifter

Landbrød med hvedeknæk

30. april 2012

Langtidshævet med bløde kerner og groft mel fra Skærtoft Mølle.

 

Du skal bruge:

Fordej:

5 g gær

200 g vand

120 g fint sigtet hvedemel

Blandes og stilles ved rumtemperatur i 12 timer eller natten over

Iblødsætning:

Kogende vand

100 g knækkede hvedekerner

Kernerne koges op og trækker derefter i kogevandet 12 timer eller natten over

 

Dej:

Fordejen

De udblødte kerner – godt afdryppede

300 g lunkent vand

100 g yoghurt

150 g revne, syrlige æbler

20 g salt

200 g fuldkornshvedemel

700 g fint sigtet hvedemel

 

Sådan gør du:

Ingredienserne blandes og æltes derefter grundigt på maskine. Dejen skal være meget blød.

Dejen hæver i ca. tre timer eller til dobbelt størrelse. Dejen deles og formes til to aflange brød, som efterhæver i meldryssede hævekurve, eller i bageforme, i 45 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl brødene med kold kaffe, og drys med hvedeknæk. Bag brødene på nederste ribbe i 30-35 min.

Forrige artikelFlotte madfotos gør dig usund

Næste artikelSe foråret i øjnene, men ikke solen!