Opskrifter

Langtidshævet speltbrød med citrusinfuserede speltflager

25. februar 2010

Langtidshævede brød er fantastiske. Strukturen og smagen er meget bedre end i ”normalt hævede” brød, og så er det rigtig nemt at have med at gøre. Speltflagerne vendt i citron tilføjer ekstra dimensioner, både smagsmæssigt og ved at give ekstra struktur og bid, så man ikke kan und-gå at fokusere på det fantastiske brød, man er i gang med at spise!

(Foto: Line Thit Klein)

Til 4 store brød 3 dl speltflager Fintreven skal og friskpresset saft af 1 økologisk citron 1,2 liter iskoldt vand direkte fra hanen 20 g gær 20 g salt 2-3 spsk ekstra jomfruolie eller blødt smør Cirka 1,9 kg fuldkorns/grahamsspeltmel Bland speltflagerne med citronskal og saft og lad det trække i mindst 30 min.

Pisk vand, gær, salt og olie sammen, til gær og salt er opløst. Vend der-efter halvdelen af melet i og rør det sammen til en tynd lind dej. Tilsæt de citronmarinerede speltflager og resten af melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Tilføj mere vand om nødvendigt. Dejen skal være smidig, fugtig og elastisk.

Del dejen i 4 lige store portioner og rul den ud til brød, der lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller kom hver portion dej i en (smurt) brødform/kurv. Læg et vådt viskestykke over og stil brødene til at koldhæve i køleskabet, gerne natten over.

Tag brødene ud og lad dem hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.

Bag brødene i 25-30 minutter ved 220 grader. Fif: Dejen kan stå i køleskabet i op til 3 døgn, så man kan lave en stor portion dej og så tage et eller to brød ud hver dag og bage dem. Man skal kun have fingrene klistrede til med dej en gang, hvorefter man kan få friskbagt brød 3 dage i træk… og brødene bliver bare bedre og bedre.

Fra “Mere Køkkenrevolution fra Umahro” af Oscar Umahro Cadogan.

Forrige artikelKål, gulerødder, fennikel og æbler m. nigellafrø

Næste artikelHellefisk på søde kartofler og porrer

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.