Lavt jern-niveau og forhøjet B12 

Sidste år fik jeg et piskesmæld. Det sidste års tid har jeg været meget træt, bliver hurtig udtrættet, kortåndet, har svært ved at huske, muskel og ledsmerter, hårtab, skrøbelige negle, tør hud.

Mit B12-niveau er meget højt, mens mit jernniveau er faldet fra 15 til 5,8 på et år.

Jeg har gentagne gange haft regnbuehindebetændelse.

Kunne godt tænke mig at få lidt mere energi og finde ud af, hvorfor mit B12-niveau er så højt, hvorfor mit jernniveau er faldet og hvad der er årsag til flere tilfælde af regnbuehindebetændelse. 

Venlig hilsen

Den undrende

 


 

Efter et piskesmæld er der desværre nogle, som mere kronisk udvikler træthed, hukommelsesbesvær og smerter.  

Dine øvrige symptomer passer dog ikke rigtigt ind i denne kategori. Til gengæld bliver jeg nysgerrig på, om din læge har tjekket dig nærmere og måske for stofskiftelidelser. Mange af symptomerne kunne pege i den retning.  

Jeg ser mange med særligt lavt stofskifte, som samtidig har lavt jern og forhøjet B12 – sidstnævnte formentlig fordi de ikke kan omsætte det korrekt i kroppen.  

Sammenhængen med regnbuehindebetændelse kan jeg ikke lige forklare ud fra dette. Ud over at i kinesisk medicin siges øjnene at være kontrolleret af leveren. Samtidig er det leveren, som i kroppen sørger for en del af omsætningen af B12.  

God bedring

Mvh Maria 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*