Lavt stofskifte, indre uro og B12

Jeg fik konstateret for lavt stofskifte i 2013. Jeg mærkede intet, men jeg kom i behandling, og så startede min indre uro.

I 2015 fik jeg føleforstyrrelser som sovende fornemmelser i hele kroppen; muskelnedsættelse/ sammentrækninger og ømhed / træthed. Er på vej i overgangsalderen nu, men intet er ændret.

Har jævnligt fået tjekket og justeret stofskiftemedicinen, men studser nu over B12-niveauet på de prøver, jeg kan se på min sundhed.dk. Det har ligget meget højt gennem alle prøver, der er taget siden 2013 (325-465).

Kan noget være overset, siden jeg ikke føler bedring?
Hvilke symptomer kan forhøjet B12 give? Min læge synes ikke, at den uro, jeg beskriver, hænger

sammen med de typiske stofskifteproblemer (hun har aldrig nævnt B12).

Jeg vil bare så gerne finde et svar på, hvorfor jeg har det sådan.

Kh en 50-årig kvinde 

 


 

Mange med lavt stofskifte oplever symptomer af forskellig art, uanset at stofskiftet ser ud til at være velreguleret. 

Du beskriver, at din indre uro startede efter opstart af medicinsk behandling. Måske dit system ikke er indstillet til at være midt i normalintervallet, men i stedet i den lidt lavere ende. Et for højt reguleret stofskifte vil netop fremkalde indre uro. Har din læge og dig forsøgt at justere det, så du er lavere inden for normalintervallet dvs med en TSH mellem måske 2,5 og 3?  

Har din egen læge på et tidspunkt taget de frie værdier af T3 og T4? Ellers vil jeg også anbefale dette. Måske du ude på celleniveau ligger til den høje side af stofskiftehormonerne.  

B12 mellem 324 og 465 er normalt ift. de referenceintervaller, jeg kender. Det burde ikke give dig symptomer.  

Er der målt på dit D-vitaminniveau? Ellers vil jeg anbefale dette. 

Hvis din egen læge ikke kan komme videre med føleforstyrrelser og muskelnedsættelse, kunne du måske henvises videre til en neurolog. 

Mvh Maria 

Naturlægen.com 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*