### BLOG ###>Motion, der bevæger

LBI-princippet (Lidt er altid Bedre end Intet)

18. marts 2014

Jeg er sikkert ikke den eneste der af og til har lidt for mange undskyldninger for ikke at dyrke motion. Jeg har ofte skavanker (hvornår har man ikke det?), jeg har også tit travlt (really?), er træt (!!) og skal noget andet vigtigt (yeah, right!).

En hurtig tur på trampolinen giver også røde kinder! (Foto: Colourbox)Når ærligheden overvælder mig, ved jeg jo godt at det kun er mig selv, jeg snyder. Jeg får lige lidt motion ud af det, uanset om jeg har en god, en dårlig eller ingen undskyldning.

Derfor er jeg stor tilhænger af LBI – Lidt er Bedre end Ingenting.

 

Læs også: Lidt, men intensiv motion er godt

 

Vælger den korte tur

Når jeg kommer træt hjem fra arbejde, eller efter at have købt ind eller kørt byen rundt med unger i bilen, og den planlagte løbetur eller tur i fitnesscentret virker komplet uoverskuelig, så forsøger jeg at komme af sted alligevel. Jeg giver simpelthen mig selv lov til at konvertere til f.eks. en gåtur langs stranden, 10 minutter på stuens/havens mini-trampolin eller en ganske kort løbetur.

 

Læs også: Ikke lun på maraton? Kort løb er godt for sundheden

 

Planlæg – også lidt kreativt

Samtidig planlægger jeg, hvordan jeg kan få motion i morgen – før jeg når at komme på nye undskyldninger. Det kan f.eks. være, at jeg snupper en times arbejde samme aften (inden den sene krimi på tv), for så til gengæld at kunne starte næste dag med en tur i fitnesscentret inden arbejde.

 

Læs også: Morgenstund har slankemund

 

Bedre samvittighed!

LBI betyder, at jeg på minus-dage rent faktisk får bevæget mig; ganske vist ikke så meget, som jeg gerne ville, men dog mere end hvis jeg slet ingenting havde gjort. (Det er sådan, jeg vælger at se på det – og ikke som: ”nu kom jeg heller ikke ud at løbe i dag”.)

Jeg får fornøjelsen af at mærke muskler og puls, og at få frisket hjernen. Og ikke mindst betyder det, at jeg ikke får helt så dårlig samvittighed – og samtidig mod på mere.

Kan anbefales!

Forrige artikelHjælp til selvhjælp: Fertilitet

Næste artikelMiljøvenligt alternativ til norsk laks

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.