Liv

Lever du sundt? Med Christine Skou

11. maj 2010

Vi kender hende som Kaj og Andreas veninde Karla, og ud over sin karriere som skuespiller kan hun skrive bøger, synge og komponere: Christine Skou er navnet. Lige nu aktuel i Akut Cabaret om finanskrisen.

Egentlig er Christine på barsel med sit tredje barn, hun er 41 år, gift og bor med sin familie på landet nær Roskilde Fjord. Vi har spurgt hende om, hvordan hun får sundheden integreret i et travlt liv.

Du står på scenen hver aften, og lige nu har du også en baby på armen. Har du tid til at tænke på din sundhed?

Ja, jeg tænker over det, og jeg forsøger også at leve sundt, men hvis jeg har meget travlt, – som jeg har for tiden – så spiser jeg gene­relt for lidt i løbet af dagen og kompenserer om aftenen, hvor jeg indtager pinligt store mængder mad.

Og når hverdagen er mindre hektisk?

Så er jeg nok medium sund. jeg planlægger at få lavet noget sund mad, der smager godt og består af gode råvarer, og tilstræber at få regelmæssige måltider.

Du bor på landet. Er det et bevidst tilvalg i forhold til at leve sundere?

Ja, til dels. Min mand savnede naturen. Jeg er selv vokset op i byen, så jeg er ikke nogen fanatisk naturelsker, men at leve på landet gi­ver klart mere ro på det mentale plan. Når jeg tager en tur til byen med familien, savner jeg landet, for på landet er der mere overskud til os som familie.

Hvad, mener du, er den mest opreklamerede sundhedstrend i disse år?

Slankekure er for slaviske til mig. Jeg er mere til f.eks. at erstatte et måltid med et stykke frugt. Jeg kan ikke lide tanken om, at man ”ikke må have sin sult”– og så forstår jeg hel­ler ikke det med, at ”man er sund, bare fordi man køber økologisk.”

Har du fejlet i et forsøg på at være sund?

Ja, jeg har troet på det, man hører med, at hvis man bare spiser MØRK chokolade, så spiser man mindre af det. Det passer ikke for mit vedkommende… I øvrigt en af mine las­ter: chokolade og sukker i det hele taget. Sukkertrangen kan ind imellem afhjælpes med en appelsin.

Hvad er du mest flov over at have budt din egen krop?

At jeg ikke fik den trænet ordentligt op efter min anden graviditet – og solbadning uden solcreme i middagsheden på Bali.

Dyrker du motion?

Jeg dyrker gåturen som transportmiddel og får dermed motion. Løb er også noget, jeg dyrker, og så er jeg lige startet på styrketræning.

Har du et sundhedsforsæt?

En lille læresætning kunne være: det er bedre at være lidt godt i stand og i god form – end tynd og i dårlig form. Og som sundhedsforsæt: jeg vil gerne styrketræne endnu mere.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

Søvn og masser af vand, kærlighed og rolige stunder midt i kaos. At lade være med at presse sig selv, for så kan man pludselig hverken læse sine egne eller andres signaler længere. Så rolige stunder til at mærke sig selv – det er sundhed for mig.

Forrige artikelNår tarmen lækker for meget

Næste artikelSundhedsdebat: Meget skal man høre…