Liv

Lever du sundt? Med Mads Steffensen

8. april 2010

Vi spørger en række kendte danskere om, hvad sundhed er for dem, og hvordan de lever sundt. Vi lægger ud med at afhøre TV- og radiovært Mads Steffensen.

Hvordan husker man at leve sundt midt i travlheden med at bestyre to af DRs mest populære programmer? Mads Steffensen kender vi fra både ”Mads og monopolet” på P3 hver lørdag og DR1s flagskib Aftenshowet resten af ugen. Mads Steffensen er 39 år, gift og har 3 sønner.

Hånden på hjertet – hvor sund er du i løbet af en gennemsnitlig arbejdsdag?

Jeg er rimelig sund, faktisk. Engang sprang jeg morgenmaden over og begyndte dagen med en kop kaffe, men nu spiser jeg f.eks. lige lidt yoghurt til morgenmad. Til frokost spiser jeg tit en salat, og så får jeg måske en banan, før jeg går i studiet om eftermiddagen. Jeg tænker over, hvad jeg spiser i løbet af dagen, og jeg får også rørt mig hver dag.

Hvordan får du tid til motion på en tætpakket arbejdsdag?

På et tidspunkt spillede jeg fodbold, men det har jeg sjældent tid til længere. Det kan jeg godt savne, men jeg løber jævnligt, og den måske vigtigste motion får jeg ved at cykle til og fra arbejde – det bliver til 20 km i alt.

Cykler du hver eneste dag?

I det hårde vintervejr med sne på vejene har jeg ikke cyklet på arbejde, og jeg løber heller ikke, så i vintertiden kan der godt pludselig komme en periode uden motion.

Har du altid været bevidst om at leve sundt?

Nej, men jeg har altid dyrket sport. Jeg be­gyndte først for alvor at tænke over mine madvaner, da jeg fik job på tv. Den der dag-lige konfrontation med, hvordan jeg ser ud, gjorde mig f.eks. opmærksom på, at en skjorte strammede lige lidt vel rigeligt. Det fik mig til at spise lidt mindre, men det handler måske mest om forfængelighed.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

Dyrk motion og spis mindre, og så vil jeg anbefale løbeture, fordi de let kan passes ind i en travl hverdag.

Følger du med i sunde livsstilstrends inden for mad og motion?

Jeg opsøger det ikke, men jeg kan ikke undgå at støde på en masse tendenser på området via mit arbejde på Aftenshowet, hvor vi har en del sundhedsstof.

Er der en sundhedstrend, der har inspireret dig?

Ja, det er der. Bl.a. købte jeg et pulsur, men jeg kunne ikke finde ud af bruge det. Heldigvis har jeg fundet et program i min Iphone, der hedder runkeeper. Det fortæller mig både, hvor langt og hvor hurtigt jeg løber, og hvor mange kalorier jeg forbrænder. Det giver mig god motivation til løbeturen.

Falder du aldrig i?

Jo da, jeg er ikke religiøs omkring sundhed og synder gerne, drikker f.eks. både øl og vin ind imellem, og jeg kan godt lide cafémad og burgere.

Hvad er du mest flov over at have budt din egen krop?

At falde for fristelsen til at spise en burger efter en dejlig lang løbetur. Så føles det, som om det hele er ødelagt… at jeg smadrer det, jeg lige har bygget op.

Har du et sundhedsforsæt?

Jeg er glad, hvis jeg kan holde gej­sten og holde fast i den levevis, jeg har nu.

Forrige artikelTørhed i skeden

Næste artikelTestosteron – et hormon for mænd – og kvinder

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.