Liv

Lever du sundt? Rikke Baumgarten

28. april 2011

Designer Rikke Baumgarten er den ene halvdel af designerduoen Baum und Pferdgarten. Igennem 12 år har de klædt folk på her og i udlandet og vundet et væld af designpriser.

Rikke Baumgarten har netop rundet de 40 år. Hun lever på Nørrebro i København med sin mand, sin 4-årige datter, en stor pap-datter og en lille ny datter på vej…

Sund levevis, hvad er det?

Det er masser af motion og velsmagende mad.

Velsmagende mad, men også sund?

Det må gerne være sundt, men det er vigtigere for mig, at maden er velsmagende, end at den er meget sund eller økologisk.

Masser af motion, siger du – hvilke former?

Løb, svømning og yoga. Jeg løber normalt hver anden morgen, men fordi jeg er gravid, stoppede jeg med at løbe her for nylig – jeg kunne mærke, at jeg var blevet tungere. Så nu er det svømning og yoga, jeg dyrker. Jeg lige begyndt til gravid-yoga.

Er der andre vaner, du har lagt om, nu da du er gravid?

Ikke rigtigt. Jeg er nødt til at slappe mere af, fordi min fysik er påvirket – jeg bliver hurtigere træt, men jeg får desværre ikke sovet mere. Til gengæld tager jeg flere vitaminer.

Hvornår blev du bevidst om sundhed?

Egentlig har jeg været bevidst om det hele mit liv, for min kære mor var på forkant med kernesund familie og diverse sundhedsguruer. Hun havde biodynamiske perioder og lavede linsesupper. En sjælden gang imellem fik vi slik og grillmad, men generelt kommer jeg fra et sundt barndomshjem.

Har dine sundhedskrav til dig selv ændret sig med alderen?

Det er mange år, siden jeg holdt op med at ryge – tror, at jeg var i starten af 30’erne, og på det tidspunkt opdagede jeg også, at man ikke bare kunne spise hvad som helst, hvis man ville bevare en almindelig vægt.

Hvad er det sundeste, du gør for dig selv til daglig?

Jeg tænker dagligt over ikke at stresse for meget. Jeg står f.eks. af cyklen og går gennem Kgs. Have bare for lige at få kigget på nogle træer og noget grønt græs.

Har du en last?

Ja. Fede oste.

Er der en sundhedstrend, der har inspireret dig i særlig grad?

Yogaen har være sindssygt inspirerende for mig. Den der meditative tilstand, hvor man kobler helt af både fysisk og psykisk, det virker godt mod stress.

Hvad mener du, er den mest opreklamerede sundhedstrend i disse år?

Jeg synes, at de der damer, der siger, at hvis bare man er fit for fight, så falder millionerne ned i turbanen (Millionøsemetoden red.), er kammet helt over.

Jeg tror, at et glas rødvin og fede oste er vigtigt for livskvaliteten. Jeg vil da hellere have mine fede oste og så leve 5 år mindre, hvis det er prisen…

Hvad er det værste, du kan byde din krop?

Syntetisk slik og skodpizza. Og jeg falder ind mellem i, hvis jeg er sulten og ikke lige har mad i nærhenden. Når blodsukkeret er nede, kan man falde for fristelsen..

Hvad er dit bedste sundhedsråd til andre?

Jeg har ofte anbefalet jævnlig motion til veninder, der enten har været deprimerede eller haft ondt. Motion handler om at skære alt væk og mærke sin krop, og det, tror jeg, er sindssygt vigtigt.

Påvirker du også din famlie med dine sunde vaner?

Ja, det gør jeg. Det betyder meget for mig, at vi køber ordentlig kvalitetsmad.

Har du et sundhedsforsæt?

Når jeg ikke længere er gravid, så vil jeg igen løbe søerne rundt hver anden dag…

Forrige artikelØrebetændelse kan koste smagssans

Næste artikelGodt humør sænker blodtryk