Lichen Planus hudlidelse

Jeg har fået konstateret diagnosen Lichen Planus for ca. 4 mdr. siden. Behandlingen, jeg har fået, er Dermovat 0,05% salve. Er det den eneste mulighed? Jeg er ikke meget for den behandling med de bivirkninger, den har. Har prøvet at smøre med Traumeel salve hvilket gik meget godt i ca. 3 uger. Bliver ligeledes behandlet med Vagifem. Kan den give disse bivirkninger i vagina? Tager en del naturmedicin bl.a. fiskeolie og mælkesyrebakterier. Hvad kan jeg gøre? Det virker ikke til, at lægerne ved meget om den sygdom. Tager for øvrigt også Lecithin granulat.

Med venlig hilsen

Lene

 


 

Lichen Planus er en inflammatorisk hud- og slimhindesygdom. Den kan således være overalt på huden, men også i bla. munden og skeden. Du skriver ikke nærmere, om din kun er lokaliseret i vagina. Vagifem er i øvrigt ikke kendt for at give disse bivirkninger.

Da sygdommen har inflammation som et grundaspekt, vil jeg klart anbefale dig at opstarte en antiinflammatorisk kost. Denne indeholder bl.a. masser af grøntsager/bær, nødder/kerner/frø, gode olier og lidt fisk eller lyst kød.

Husk ligeledes at drikke 2 liter væske dagligt, så dine slimhinder er velhydrerede. Drik meget gerne urteteer såsom kamille, pebermynte, lakridsrod og stedmoderblomst. Urterne virker helende på huden og slimhinderne. Hvis udslættet er i munden, er det godt at gurgle hver mundfuld te.

Studier har ligeledes vist, at påsmøring af udslættet 2 gange dagligt med en salve indeholdende gurkemeje, kan bedre symptomer. Du kan evt. selv lave en blanding med kokosolie og gurkemeje. Nogle har også rigtig god gavn af aloe vera påsmøring.

Traumeel salven er god, da den virker antiinflammatorisk.

Homøopatisk kan man ligeledes forsøge Arsenicum Album D6 og senere D12, samt supplere med Dermavital H.

Håber, det kan hjælpe dig

Med venlig hilsen

Maria Pinderup Langbak, læge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*