Opskrifter

Linsefrikadeller med kartofler og persillesovs

12. september 2013

Måske ikke som vor mor lavede det, men med masser af smag af sommer og sundhed!

Til 4-5 personer

Linsefrikadeller:

ca. 25 stk.

Du skal bruge:

3 dl. grønne linser

6 dl. vand

½ broccoli

1 stort løg

1½ spsk. loppefrøskaller

1 æg

2 spsk. gærflager

1½ tsk. salt

frisk kværnet peber

1 tsk. karry

lidt cayenne peber

evt. 1-2 fed hvidløg

olivenolie til pensling

Sådan gør du:

Kog linserne møre i vandet og lad dem herefter dryppe godt af. Del broccolien i mindre buketter, hæld kogende vand over, og lad det stå et par minutter. Hæld vandet fra og skyld med koldt vand. Lad også broccolibuketterne dryppe godt af. Fjern skrællen på løget og skær det i grove tern.

Kom alle ingredienser i foodprocessoren og kør det til en ensartet masse. Lad farsen trække ca. ½ time og gerne mere. Form frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl dem med olivenolie på begge sider og bag dem i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Vend dem halvvejs.

Persillesovs:

Du skal bruge:

2 dl. kogende vand (gerne vand fra kartoflerne)

1 bouillonterning

3-4 dl. sojamælk

4 spsk. rismel

1 spsk. kokosolie

1 spsk. gærflager

masser af persille

salt og peber

Sådan gør du:

Opløs bouillonterningen i det kogende vand. Smelt kokosolien og tilsæt rismelet lidt ad gangen. Pisk det godt sammen. Tilsæt herefter bouillon-vandet også lidt ad gangen og pisk grundigt – pas på ikke at tilsætte vandet for hurtigt, for så er det svært at undgå klumper. Tag evt. gryden af blusset imens, for på den måde er det lettere at styre. Sojamælken skal også tilsættes lidt ad gangen og hold lidt af mælken tilbage, så du kan tilpasse konsistensen.

Lad sovsen koge op og tykne, mens du pisker. Smag til med salt, peber, gærflager og masser af persille.

Hertil serveres kogte kartofler og en god salat eller nye gulerødder og blomkål.

Forrige artikelFriske æg fra egen avl?

Næste artikelKranio sakral terapi i stedet for medicin