Linsepasta med valnøddepesto - Naturli

Linsepasta med valnøddepesto

Af: Astrid Kloch

Foto: Astrid Kloch

Det er vigtigt at få omega 3-fedtsyrer, hvilket du bør være ekstra opmærksom på som vegetar eller veganer. Linsepasta med valnøddepesto er en opskrift uden animalske produkter, men med omega 3 fra vegetabilske kilder.

Til 2 personer

Tilberedningstid: 30 minutter

Du skal bruge:

250 gram linsepasta

1 lille basilikumplante

1 pose ruccola

60 gram pinjekerner

14 valnødder

½ dl vand

2-3 fed hvidløg

½ tsk. salt

½ citron

evt. agurk og gulerødder

Sådan gør du:

Skyl ruccola og basilikum, og lad planterne dryppe af.

Varm en pande op til middelvarme og tørrist først pinjekernerne til de er gyldne. Vær over dem hele tiden, lige pludselig er de færdige.

Tørrist herefter valnødderne og stil nødderne til side.

Hak hvidløg groft.

Kom vand i en blender eller foodprocesser, og tilføj herefter hvidløg, basilikum, halvdelen af ruccola, halvdelen af pinjekernerne, valnødder og citron og kør det til en sammenhængende masse, smag til med salt og citron. Er din maskine ikke så kraftig, så tilføj mere væske undervejs.

Rør herefter resten af de hele pinjekerner i pestoen.

Tilbered linsepastaen som anvist på emballagen, mens pastaen koger kan du skære gulerods- og agurkestave.

Rør nu pesto og pasta sammen og server med frisk ruccola på toppen.

Tip: Er du ikke så glad for valnødders lidt bitre smag, så læg dem i blød natten over i en skål vand, så forsvinder den bitre smag en smule. Sørg for at tørre nødderne godt af, inden de kommer på panden.

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*