Til 2 personer
Tilberedningstid: 30 minutter
250 gram linsepasta
1 lille basilikumplante
1 pose ruccola
60 gram pinjekerner
14 valnødder
½ dl vand
2-3 fed hvidløg
½ tsk. salt
½ citron
evt. agurk og gulerødder
Skyl ruccola og basilikum, og lad planterne dryppe af.
Varm en pande op til middelvarme og tørrist først pinjekernerne til de er gyldne. Vær over dem hele tiden, lige pludselig er de færdige.
Tørrist herefter valnødderne og stil nødderne til side.
Hak hvidløg groft.
Kom vand i en blender eller foodprocesser, og tilføj herefter hvidløg, basilikum, halvdelen af ruccola, halvdelen af pinjekernerne, valnødder og citron og kør det til en sammenhængende masse, smag til med salt og citron. Er din maskine ikke så kraftig, så tilføj mere væske undervejs.
Rør herefter resten af de hele pinjekerner i pestoen.
Tilbered linsepastaen som anvist på emballagen, mens pastaen koger kan du skære gulerods- og agurkestave.
Rør nu pesto og pasta sammen og server med frisk ruccola på toppen.
Tip: Er du ikke så glad for valnødders lidt bitre smag, så læg dem i blød natten over i en skål vand, så forsvinder den bitre smag en smule. Sørg for at tørre nødderne godt af, inden de kommer på panden.
Forrige artikelUmahro: Det kræver en indsats at blive ”fixet”
Næste artikelKan du få omega 3 på en plantebaseret kost?