Nyheder

Livsindstilling vigtig for sundheden

19. september 2012

Din livsindstilling og dit humør har stor indvirkning på din sundhed. Det viser et nyt studie fra Australien.

Lægestanden er uenig om humørets indvirkning på den fysiske sundhed. For selvom nogle antager den holistiske tilgang, er der også studier, der har vist, at eksempelvis mennesker med depression ikke får livstruende sygdomme oftere end alle andre mennesker.

Livsindstilling vigtig for helbredet

Men der er alligevel god grund til at tage din livsindstilling som rettesnor for dit helbred. Hvis du tager den humoristiske tilgang, kan du overveje, om glasset er halvt fuldt eller halvt tomt.

Det er forskere fra universitetet i Melbourne, der har undersøgt en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt 3412 mænd og 3901 kvinder. Undersøgelsen blev foretaget mellem 2003 og 2010.

Kontrol over livet giver sundhed

Forskerne fandt en tydelig forbindelse mellem en positiv livsindstilling og et sundt liv. De deltagere, der følte, at de havde kontrol over deres liv, levede også sundere med mere motion og sund kost end den gruppe mennesker, der opfattede deres liv som mere skæbnebestemt.

Livsændringer kan altid betale sig

Undersøgelsen har dog ikke været genstand for den såkaldte “peer review”, hvor andre forskere godkender konklusionerne, så foreløbig er der tale om et oplæg til diskussion. Men der er dog andre undersøgelser, der tidligere har vist, at attitude kan betyde meget for sundheden – også når du er oppe i alderen.

Forskere fra Karolinska Institutet i Stockholm påviste for et par år siden, at kvinder og mænd over 75 kunne vinde omkring fem ekstra leveår, hvis de droppede smøgerne, spiste sundt og bevægede sig.

Så det er aldrig for sent at komme i gang.

Kilde: huffingtonpost.com

Forrige artikelBørn vil have magiske grøntsager

Næste artikelKosttilskud har effekt mod hjerte-dødsfald