Nyheder

Livslang støtte til karriere eller eksamen

Job og uddannelse er beslægtet med høje krav til præstation. Her kan den indiske urt Bacopa monnieri være til hjælp.

Foto: Shutterstock/Keenmind
28. april 2022

Job og uddannelse er beslægtet med høje krav til præstation. Her kan den indiske urt Bacopa monnieri være til hjælp.

Ayurveda er formentlig verdens ældste kategorisering af urtemedicin. Urten Bacopa monnieri har været en del af det ayurvediske system i mere end 3.000 år. Det skyldes uden tvivl den stimulerende virkning på de kognitive evner.

Når du sidder på kontoret eller ved eksamensbordet og sukker efter overblik, er der langt til Bacopa-blomsterne i Indien. Men verden er blevet mindre, og vejen til at booste koncentration og læring er ikke så lang.

Indiske forskere har udviklet et naturligt planteekstrakt fra Bacopa monnieri – kaldet CDRI 08. I flere studier har ekstraktet dokumenteret sin evne til at styrke hukommelse, kognitive funktioner og koncentration.

I Danmark findes CDRI 08-ekstraktet i det naturlige kosttilskud KeenMind.

Naturlige, virksomme stoffer

Urtemedicin er en meget kompliceret videnskab. Ganske vist stammer størstedelen af de medicinske stoffer, vi kender, oprindelig fra naturens skatkammer. Men selvom man i laboratoriet isolerer de aktive stoffer, får man ofte en anden effekt end ventet.

Urter indeholder typisk tusindvis af virksomme, naturlige stoffer, som indgår i et samspil med de aktive stoffer, som har medicinsk virkning. Nogle stoffer påvirker holdbarheden, andre forbedrer optageligheden i den menneskelige krop eller minimerer risikoen for uønskede bivirkninger.

Derfor har man ofte de bedste resultater ved at producere urtemedicin af hele planter, hvor alle phytostoffer bevares intakt. Det har også vist sig at være den bedste metode ved Bacopa monnieri, hvor man benytter både blomst, blade og stængler til ekstraktet.

Desuden tager produktionen af CDRI 08-ekstraktet hensyn til eksempelvis geografiske forhold, tidspunkt for høst og klimaforhold i løbet af sæsonen. Det er en proces med mange standardprocedurer, og det er formentlig årsagen til den solide dokumentation for kognitiv effekt.

Intellektet og de kognitive evner

Ingen medicin kan ændre på, at en dag på arbejdet eller uddannelsen i Den vestlige Verden er fuld af udfordringer – især udfordringer af intellektet og de kognitive/mentale evner.

Men du kan styrke evnen til at organisere, huske og analysere de mange indtryk. Det sker dels via den faglige erfaring, du opbygger gennem årene. Og i en presset periode kan du altså få en ekstra støtte til at benytte dine egne evner, når du indtager en daglig dosis af Bacopa monnieri-ekstrakt.

I det naturlige tilskud KeenMind, der som de eneste indeholder det videnskabeligt testede CDRI 08, får du samtidig så rent og standardiseret et produkt, at det er godkendt til unge helt ned til 12 år. Du finder altså i den ayurvediske urt en livslang støtte til både karriere og uddannelse. Hvis du giver ungerne en dosis KeenMind sammen med vitaminpillen, er du måske endda så heldig, at de husker Mors Dag i år.

Forrige artikelKed dig! Det er sundt

Næste artikelPlantemaden skal smage bedre