Liv

Christiane Schaumburg-Müller: Alle kan lide at se godt ud!

27. oktober 2013

Som 13-årig fik hun en makeup-bog af sin mor, og en livslang passion for det visuelle udtryk begyndte. Nu har hun selv skrevet en beautybog med teknikker og tips til makeup og frisurer, krydret med anekdoter fra sit liv i showbusiness.

Det er seks år siden, TV3’s seere stiftede bekendtskab med Christiane Schaumburg-Müller som Mercedes von Bech i tv-serien ”2900 Happiness”. Siden har hun haft småroller i film som ”Simon & Malou”, ”Noget i luften” og ”Den skaldede frisør”, og hun har været blikfang i diverse musikvideoer samt vært på programmer som ”Vild med dans” og ”Weekend Weekend” på TV 2.

31-årige Christiane Schaumburg-Müller har netop udgivet ”Christianes Beautybog”, som hun betegner som sin kandidat-opgave. For hun er bachelor i dansk og fransk fra Copenhagen Business School og havde egentlig planer om at læse videre, men så tog showbizz-karrieren fart. Det har dog ikke svækket hendes kærlighed til bøger.  Hun har altid gang i en og mindst seks med, når hun tager på ferie, og hun havde i øvrigt litteraturvidenskab som anden prioritet på universitetet.

– Jeg elsker at læse. Jeg er fuldstændig vild med samtidsbøger som ”Prinsesserne”, ”Vilde Svaner” og Ken Folletts bøger, hvor man kan lære noget samtidig med, man er fuldstændig opslugt af historierne og personerne. Jeg læser også gamle biografier om f.eks. Marie Antoinette, og jeg er begyndt at blive mere interesseret i krimier, mest amerikanske, som jeg læser på fransk. Men jeg kan også godt lide Sara Blædels bøger – dem tager jeg med på rejser. Det er supergod fly- og strandlæsning, man kan tage ti sider her og der, når det lige passer ind.

Forrige år fik Christiane en alvorlig hjernerystelse og piskesmæld, som gjorde hende sengeliggende i fem måneder. I den periode hørte hun lydbøger, men ellers sværger hun til den fysiske bog.

– Jeg skal kunne lave æselører, bladre tilbage og læse noget igen og have bøgerne i reolen, siger hun.

Fuld af idéer

Beautybogen er ikke Christianes første projekt. Sidste år lancerede hun en nattøjskollektion, Love by CSM, der bliver forhandlet i Kvickly. Hun har masser af ideer til større og mindre projekter liggende, og hun får hele tiden nye.

– Jeg er en arbejdshest, og jeg har svært ved de perioder, hvor jeg ikke laver noget. Så jeg må have noget at give mig til mellem de forskellige jobs, jeg har. Det betyder ikke, at jeg ikke slapper af, jeg har bare ikke brug for at slappe så meget af. Jeg er et hjemmemenneske, så hvis jeg f.eks. kommer hjem ved 17-tiden, så går jeg ikke ud igen og får en kop kaffe. Det kan jeg slet ikke overskue. Jeg tager nattøj på, sidder ved computeren og udvikler på mine ideer, ser en tv-serie, læser i en bog… Jeg er altid i gang med en bog og en serie, og jeg kan godt lide at kunne disponere over min fritid på den måde. Selv på ferie kan jeg godt lide at tage ideer med og arbejde lidt med dem. Jeg er totalt en idémager, så jeg ville passe perfekt ind på et reklamebureau, hvor jeg bare kunne sidde og spytte ideer ud, som andre kunne realisere.

Nogle ideer bliver til virkelighed, andre ideer skal der arbejdes videre på, og andre igen bliver måske aldrig ført ud i livet. For som Christiane siger:

– Jeg kan også få dårlige ideer!

Yngre med rigtige øjenbryn

Christiane har selv skrevet teksten i ”Christianes Beautybog”, og den er der forholdsvis meget af, for de personlige historier fylder en del. På trods af det, er der stadig stof nok til en eventuel 2’er, men om der skal laves sådan en, har Christiane ikke taget stilling til endnu. Det afhænger også af den modtagelse, bogen får.

Ideen til at lave bogen er dels udsprunget af Christianes passion for makeup, og af de mange spørgsmål om netop makeup, hår og tøj, som Christiane får på Instagram og andre sociale medier. De råd, hun i tidens løb har givet videre, er nu samlet i bogen, som fokuserer på  hverdags-makeup. Der er ikke den store videnskab i det, men brugbare tips til, hvordan man med simple teknikker f.eks. kan tegne sine øjenbryn rigtigt op og opnå en virkning, der næsten er den samme som ved at få en ansigtsløftning, fortæller Christiane.

– Der går virkelig mange kvinder rundt med forkert optegnede bryn, og jeg har oplevet, der er mange kvinder, som ville ønske, de var bedre til det med makeuppen. Alle kan jo godt lide at se godt ud.

En eventuel opfølger til bogen kunne indeholde makeup-tips til bryllup, fastelavn, temafester mm., og anekdoter kommer der hele tiden flere af. Selv om Christiane er spændt på, hvordan bogen bliver modtaget, er det ikke altafgørende for hende.

– Jeg er tilfreds med resultatet og min personlige indsats. Jeg bliver da superglad, hvis den bliver modtaget godt, men der går ikke noget af mig, hvis den ikke gør. Jeg er ikke i projekter for pengenes skyld, men der er noget frigørende ved selv at skabe noget. Jeg giver mig selv 100 pct., når jeg laver tv-programmer mv., men der er noget helt specielt ved at skabe noget selv. Man bliver stolt…

Indre skønhed er vigtigst

Én ting er den ydre skønhed, men for Christiane er den skønhed, som kommer indefra, endnu vigtigere.

– Indre skønhed er at være i balance med sig selv. Når man har det godt, afspejler det sig i, hvordan du ser ud. Det handler ikke om, hvorvidt du er pæn eller mindre pæn, men om hvordan du har det i din krop.

Selv føler Christiane sig smukkest, når livet er godt, som hun siger.

– Når jeg har grinet meget, haft det sjovt på arbejdet og har det godt derhjemme. Og der er da klart dage, hvor jeg føler mig pænere end andre dage, mere tilpas. Det er vigtigt for mig, at jeg har det godt i min krop, og at det, jeg indtager, er af ordentlig kvalitet.

Men Christiane kan også føle sig grim, selv om det kan være svært at forestille sig.

– Jeg er grimmest, når jeg har sovet for varmt, og hele mit ansigt er oppustet, især omkring næsen og øjenlågene. Det er frygteligt. Selv med tømmermænd er jeg pænere, siger hun og griner.

Christiane siger, at hendes mor en den smukkeste kvinde, hun kender, både fordi hun er smuk udenpå, men også fordi hun indeholder nogle smukke værdier.

– Hun ofrer sig så meget for familien og sine børn, der er ingen grænser for, hvor meget omsorg og kærlighed, hun giver. Hun har en oprigtighed, der er givende og smittende, og det sætter jeg stor pris på hos mennesker. Når de har en oprigtig interesse i andre.

Forfængelighed er for kvinder

Christiane synes, det er en kvindeting at gå meget op i sit udseende, og hun synes ikke ligefrem, det er sexet, når mænd er for forfængelige.

– Jeg er meget traditionel på det punkt. Jeg kan godt lide mændenes udvikling i samfundet og i parforholdet, men jeg kan bedst lide, at mænd er mænd, og kvinder er kvinder. Det er ok, de går op i at vælge den rigtige smoking til et arrangement, men jeg er mest til den naturlige mand. Han skal være velsoigneret, have været i bad og må godt være nyklippet, men det er en hårfin balance. Selvfiksering er ikke særlig mandigt.

Inden Christianes tv- og filmkarriere tog fart, arbejdede hun som danser. Og det var, ifølge hende selv, et erhverv der foregik foran et spejl. I det hele taget lever hun med fokus på sit udseende, og det er da også vigtigt for hende at se godt ud.

– Jeg skal være i god jord med mig selv og mit udseende. Jeg går meget op i kost, jeg elsker mad, og det skal ikke være et problem at spise, men jeg prøver at undgå brød, pasta og ris, som tynger mit energiniveau. Jeg var på noget udrensning, hvor detox’en bestod i at tage de ting plus sukker fra, og det passede mig absurd godt, så bagefter havde jeg slet ikke lyst til at tage de ting ind i kosten igen. Jeg kan godt spise en croissant en gang i mellem, og jeg spiser også rugbrød, men ikke så tit. Sukker spiser jeg, men jeg gider ikke at spise vingummier. Hvis jeg skal have sukker, skal det være i form af et stykke hjemmebagt kage eller andet af god kvalitet. Jeg spiser smør – rigtigt smør, ikke blandingsprodukter – og olie, men jeg skærer krølfedtet fra på bøffen, for det kan jeg ikke lide. Jeg vil sige, at jeg generelt spiser sundt, og så tager jeg mine afstikkere.

Motion – on and off

Christiane dyrker motion i perioder, i andre perioder bliver det ikke til så meget, men så får hun dårlig samvittighed, og det motiverer hende til at gå i gang igen. For hun kan godt mærke, hun får det bedre, i de perioder hvor hun motionerer.

– Når jeg har haft en lang periode uden motion, bliver jeg sur på mig selv. Så følger en periode, hvor jeg prøver at overbevise mig selv om, at jeg skal gå i gang igen. Jeg har et stykke tid dyrket reformerpilates i Energii, og nu har jeg fået lyst til at prøve tennis sammen med en veninde, så det bliver nok det næste. Nogle gange kan motivationen til at komme i gang igen være at prøve noget nyt, siger Christiane, der i øvrigt ikke frygter de eventuelle ”skønhedsfejl”, som kan komme af en graviditet.

– At blive gravid er en smuk ting, og ja, man kan være uheldig at være en af de, der får vand i hele kroppen, men det er der jo ikke så meget at gøre ved. Jeg har foreløbig ikke selv stået i situationen, så jeg kan ikke helt vide, hvordan det er at se sin krop forandre sig på den måde. Men jeg kan dog sige, at jeg ser det som noget smukt og naturligt, jeg er på ingen måde bange eller frygter det. Jeg har hørt om kvinder, der tager makeup på og sætter håret inden fødslen.. Hmmm, det har jeg aldrig tænkt over. Men hey whatever makes you happy! Når det kommer til velvære i ens egen krop, skal man gøre hvad, der føles godt for en selv. 

 

 

Christianes skønhedstips

– Fugt din hud ekstra, inden du kommer foundation på med en ansigtscreme, der kun har til formål at give fugt. Kom den på efter din normale morgenrutine dvs. efter din daglige dagcreme eller bland lidt af den op med din foundation mellem fingrene.

– Spis essentielle olier hver dag, både for kroppens balance og for hudens. Jeg spiser selv M/K. Ved at tage et M/K shot hver dag balancerer du din huds hormonpåvirkning og mindsker inflammation. Samtidig hjælper et daglig olieshot dig med at ilte huden og få en finere og mere elastisk hud med ingen eller færre urenheder. Huden heler med andre ord indefra. God mod appelsinhud og urenheder. 

– Vask håret maks. to gange ugentligt. Det er ikke sundt for håret at blive vasket for ofte.

– Skru ned for varmen i badet, vi kvinder har tendens til at tage alt for varme bade og vaske os i masser af showergel. Lad vandet rense og vaske din krop og brug i stedet en sæbe/gel med en god ph-værdi til at vaske dig de ”kritiske steder”. Slut alle dine bade af med et iskoldt gys, det sætter gang i blodcirkulationen, og giver dig en fornyet friskhed samt en stor glæde ved at hoppe i det varme tøj bagefter.

 

Forrige artikelGlutenfri pølsehorn

Næste artikelEngelsk syge er vendt tilbage