Liv

Saseline Sørensen: Modgang har gjort mig stærk

21. juli 2014

Trods store udfordringer i livet har Saseline et positivt sind. Sidste år lancerede hun sin egen hudplejeserie, der er lavet på naturlige ingredienser, ligesom mormoderens hjemmelavede cremer af afgrøder fra landsbyen i Malaysia.

Saseline Sørensen blev født på gulvet i sin mormors træhus i landsbyen Perak, to-tre timers kørsel fra Kuala Lumpur i Malaysia. Uden for huset voksede mango, bananer, ananas, vandmeloner og bomuldstræer, og mormoren blandede scrubs og cremer af naturens ingredienser, som hun smurte Saseline ind i. Saseline besøger stadig sin mormor, og det var med hende i tankerne, at Saseline besluttede sig for at lave sin egen cremeserie, Sasé, der hovedsageligt indeholder naturlige ingredienser.

– Når jeg tidligere besøgte min mormor, plejede hun at ryste på hovedet af min toilettaske. Men efter, hun har været her i Danmark og besøge mig, kan hun godt se, at vi herhjemme ikke har alle de naturlige ingredienser hængende uden for vinduet.

Da Saseline var tre år, flyttede familien til Næstved, hvor Saseline voksede op med sine tre søskende, storebror Phillip, storesøster Heidi og lillebror Daniel, også kendt som Danny Kool. Men nogle år efter vendte familien tilbage til Malaysia.

– Fra 5. til 7. klasse gik jeg på en lokal skole, hvor vi havde uniform på, og der var respekt for lærerne. Vi fik et rap over fingrene med en bambuspind, når vi ikke havde fået gode karakterer i stil, fortæller Saseline, der har en malaysisk/indisk/indonesisk mor, en dansk far og omkring 50 fætre og kusiner.

Tilbage i Danmark færdiggjorde Saseline sin skole. Som 16-årig dannede hun duoen S.O.A.P sammen med sin søster, Heidi, og fik med musikproduceren Remee’s hjælp nogle store hits. Siden har hun været kendt for diverse tv-optrædener og modelfotos, men for nogle år siden meldte trangen sig til at skabe noget. Noget, der var hendes eget.

– Jeg havde aldrig haft et normalt job. Skulle jeg blive ved med at sige ja til at være et ansigt for andre menneskers brands? Eller skulle jeg finde på noget andet? Jeg havde lyst til at manifestere noget, lyst til at bygge på noget, der udsprang af mig. Jeg kan godt lide at skabe, og jeg tænkte over, hvad jeg skulle gå i krig med, som passede til mig og min person.

Hudpleje var det naturlige valg

Saseline overvejede bl.a. smykker, tøjdesign og skodesign, men landede på en hudplejeserie, ikke det letteste valg, men et valg hun er glad for i dag.

– Jeg besluttede mig for at prøve kræfter med hudpleje, fordi jeg kunne bruge noget af det, min mormor havde lært mig, siger Saseline og kommer med et eksempel:

– Jeg bruger f.eks. risklidolie i nogle af cremerne, der indeholder alle seks E-vitaminer og fungerer som en mild, naturlig anti-aging for huden og afhjælper pigmentforandringer.

Saseline har selv prøvet stort set alle crememærker, bl.a. fordi hun har fået tilsendt masser af vareprøver gennem tiden, men når hun har været glad for et produkt, har det ofte været ”rent” og ligget i et prisleje, hvor hun ikke har haft råd til det.

– Jeg har været alene med Sean nogle år, og jeg har ikke haft mulighed for at bruge penge på al det snold til mig selv. Så jeg gør alt for, at mine produkter ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Jeg ville skabe nogle produkter, hvor man betaler for indholdet og ikke for brandet. Lige nu har jeg f.eks. ikke noget i min serie, der koster over 249 kr.

Saseline fortæller, at der er langt flere udfordringer i at udvikle en hudplejeserie, end hun havde troet.

– Jeg har sat mig ind i alle aspekterne omkring indholdet i cremer, hvad ingredienserne hver især gør, hvad parabener og konserveringmidler er, hvorfor det er i cremer osv. Jeg er jo ikke kosmetolog, så jeg har fået læst en del, fået mange råd, samarbejdet med eksperter, og produkterne har været igennem en masse tests. Der er meget mere i det, end man tror. Det er en stor udfordring, men det er fedt. Jeg elsker udfordringer. Når jeg har fundet ud af, hvordan jeg når et mål, skal jeg love dig for, at jeg også kommer derhen. Men tiden står ikke stille, der kommer nye udfordringer i morgen, men det skal nok lykkes. Fordi jeg har hjertet med mig i det, jeg gør, kan jeg altid finde overskud og gejsten til at få tingene løst.

 

Stærkere af modgang

Indstillingen, til at alt nok skal lykkes, og at det bare er om at se fremad, har Saseline haft brug for mange gange i sit liv. Hun har været igennem mere end de fleste; hendes storebror begik selvmord i 2010 efter at have lidt af depression en årrække. Efter bruddet med Frederik Fetterlein boede hun en kort overgang på et krisecenter, og hendes far har kæmpet med et alkoholmisbrug. Desuden har hun været alenemor for sin søn, Sean, siden han var helt lille. I dag har Saseline et godt forhold til Seans far, og hun er af den overbevisning, at der er en mening med den modgang, vi skal igennem i livet og at vi bliver klogere og stærkere af det.

– Jeg har haft en del udfordringer i mit liv, og jeg har efterhånden lært at kigge på menuen, inden jeg sætter mig til bords. Men jeg har et positivt sind, jeg tror, der er en mening med det, at vi lærer af det, og det gør, at jeg ikke bliver så skuffet. Jeg har troen på – og en ro i maven omkring, at jeg nok skal komme igennem det.

Med en travl hverdag som direktør i eget firma, hvor hun også tager rundt i landet og markedsfører sine produkter, mor til et børnehavebarn og med tusindvis af følgere på Instagram, Twitter og Facebook, der også skal passes, skal der bruges noget energi.

– Energien kommer fordi, jeg laver noget, jeg brænder for, men selvfølgelig også fordi jeg passer på mig selv. Jeg var så stresset sidste år, der var så meget arbejde, TV osv., og det nytter ikke noget, jeg kører mig selv flad, det er jo mig, der er maskinen i mit foretagende. Jeg bliver nødt til at være sund, og mit nytårsforsæt var, at jeg skulle træne to gange om ugen med en personlig træner, siger Saseline, der bliver trænet af Oliver Worm, som er indehaver af Cph Power, hvor hun bruger bl.a. en bold, elastikker og sin egen kropsvægt i en ifølge Saseline sjov, effektiv og varierende træningsform.

– Det er en fed slags træning, den giver noget på en helt anden måde, end andre træningsformer, jeg har prøvet før. Træning handler for mig mere om at være sund end om at se godt ud. Og sundhed for mig er en blanding af træning, kost og velvære. Hvis jeg er stresset, er jeg ikke særlig overskudsagtig over for mine omgivelser. Tingene hænger sammen. Det handler om indre balance.

– Der er stor forskel på mig som menneske, når jeg træner, og når jeg ikke gør. Når jeg træner regelmæssigt, har jeg det godt psykisk, jeg holder fokus og har stor kærlighed til mine medmennesker. Jeg har godt af at træne. Når jeg har været nede og træne, er jeg klar til at lave business. I perioder, hvor jeg ikke har trænet, har jeg haft en tendens til at blive liggende i sengen, jeg gider ikke at arbejde og synes, jeg har brug for en fridag. Når jeg træner, har jeg nemmere ved at bruge mine gear i stedet for at køre i frigear.

Lærer af kritik

Saseline siger, at cremer jo har noget med ydre skønhed at gøre, men når hun står i stormagasiner og taler med kunderne om sine cremer, fortæller hun også altid om kost og motion.

– Jeg gider ikke at sælge en løgn, en drøm, der ikke bliver opfyldt. Cremer kan ikke udrette mirakler, vores udseende har meget med vores livsstil at gøre. Selv spiser jeg næsten altid økologisk, jeg spiser salat, fisk og kylling, jeg gider ikke at spise tilsætningsstoffer og færdiglavet mad. Selvfølgelig ryger jeg på McDonald’s en gang i mellem, men jeg tænker på min sundhed.

Saselines kollega, Clara, har forsøgt at få hende til at meditere for at få ro indeni i stressede perioder.

– Det har jeg godt af, kan jeg mærke, men jeg er ikke god til at få det gjort. Til gengæld er jeg blevet bedre til at sige fra. Sidste år sagde jeg ja til for meget og tullede rundt og lavede alle mulige arrangementer. Ting, jeg i virkeligheden skulle have sagt nej til. Nu læser jeg en bog, tager et karbad, jeg har behov for at reloade, så jeg kan holde fokus i morgen. Før tænkte jeg over, hvad nu hvis, jeg ikke ”gør mig” mere i underholdningsbranchen, som jeg har gjort i mange år? Hvor er så mit fodfæste? Sådan har jeg det ikke mere. Og det bunder i, hvordan jeg har det med mig selv, ikke i hvad 1000 andre har behov for eller synes, jeg skal gøre.

– Jeg havde en smækker krop, da jeg var 20, men dengang skulle jeg slet ikke vise mig uden tøj. Nu har jeg strækmærker, har taget syv kilo på og kunne ikke være mere ligeglad. Jeg er ikke bange for min egen anatomi, siger Saseline, der i øvrigt både bruger sukker i kaffen og ryger en smøg en gang i mellem.

– Jeg er ikke fanatisk. Jeg er i det hele taget blevet mere rummelig, mindre fordømmende og mere åben over for folk, der gør tingene på en anden måde, end jeg måske ville gøre. Jeg er også blevet bedre til at tage imod konstruktiv kritik. Jeg er løve, det ligger i mig, at jeg kan blive bedre, end jeg var i går, og jeg kan lære af kritik. Jeg siger: ”Ok, hvad kan jeg gøre bedre i forhold til min søn, min kæreste, som direktør i mit eget firma?” For jeg VIL lykkes med Sasé. Jeg har mødt mange mennesker, der er stædige og urokkelige i deres overbevisninger. Det vil jeg ikke være. Jeg synes, det er sørgeligt, når ældre mennesker er bedrevidende, ikke vil flytte sig og tror, de har alle svarene – for vi bliver aldrig færdige med at lære.

 

Saseline kort

Navn: Saseline Sørensen

Født: Den 26.07.82 i Malaysia

Kendt fra bl.a.: Duoen S.O.A.P sammen med sin søster, Heidi, der eksisterede fra 1998-2002 og solgte næsten to mio. album og singler på verdensplan. Desuden studievært på musikprogrammet ”Boogie” på DR1 2002-2003.

Udgav soloalbummet ”Restart” i 2010.

Deltog i Vild Med Dans på TV 2 i 2012.

Seks portrætprogrammer på kanal 4 i efteråret 2013.

Har sønnen Sean på seks år sammen med Frederik Fetterlein.

Er kærester med entreprenør Michael Dreyer.

Forrige artikelHelseteket: Smagen af jordbær

Næste artikelSalat med jordbær og jordbærdressing