Nyheder

Løg og hvidløg sænker kræftrisikoen

4. oktober 2006

Synes du, at løg og hvidløg er helt uundværlige i den daglige madlavning?

Så er der godt nyt, for det viser sig, at kun 10 g er nok til at beskytte dig effektivt mod mavekræft, som er den fjerdehyppigste kræftform i verden. Mere skal der ikke til for at nedsætte din risiko med 30 pct. Og det spiller i denne forbindelse ingen rolle, hvordan du tilbereder løg og hvidløg, siger forskerne. Det viser en undersøgelse med mere end 520.000 deltagere fra 10 europæiske lande, den hidtil største af sin art. Det er ikke første gang, at forskerne peger på en forbindelse mellem løg og nedsat kræftrisiko. Tidligere på året påviste amerikanske forskere, at ekstrakt fra løg hæmmer væksten af lever- og tarmkræftceller. Kilde: International Journal of Cancer

Forrige artikelAmning i sig selv fremmer ikke IQ

Næste artikelHukommelsen ryger med bisserne!