Liv

Louise Mieritz: Lever du sundt?

9. februar 2011

Denne gang spørger vi skuespiller Louise Mieritz – kendt fra satiregruppen Emmas Dilemma og som lærerinden i Max Pinlig.

Louise Mieritz er lige nu aktuel med teaterkoncerten GASOLIN, der tager rundt på Danmarksturné. Til daglig lever hun med sin mand og 2-årige søn på Vesterbro i København.

Sund levevis, hvad er det for dig?

Sundhed for mig er at gøre alt med måde, for jeg KAN ikke være motionsfreak eller fornægte søde sager.

Hvornår blev du bevidst om sundhed?

Jeg tror, det var, da jeg gik på teaterskolen, hvor vi trænede hver dag, og det gik op for mig, at man føler større velvære, når man træner. Da jeg var færdig med teaterskolen og ikke længere havde gratis træning hver dag, blev jeg pludselig opmærksom på, hvor vigtigt det er, både fordi jeg er sådan en, der tager på bare ved at kigge på en kage, og fordi man SKAL være i god form i mit fag.

Hvad er det sundeste, du gør for sig selv til daglig?

Jeg laver sunde smoothies af frugt, spinat, agurk, avokado og frossen broccoli, og jeg har heldigvis en god blender, der er nem at gøre ren. Det skal være let, for jeg ville ikke få gjort det, hvis det var besværligt. Lige som jeg heller ikke kommer i svømmehallen, fordi det er for besværligt og tidskrævende

Dyrker du motion?

Ja, men jeg kan desværre aldrig melde mig på et hold pga. af mit arbejde med skiftende arbejdstider. Men jeg dyrker 2 x yoga om ugen, 5 x salsa om ugen og laver lidt pilates.

Påvirker du dine omgivelser med dine sunde vaner?

Ja, jeg laver sunde smoothies til min søn, og jeg prøver at få min mand til at dyrke yoga og pilates, for han har ondt i skuldrene.

Køber du økologisk og fairtrade?

Det er ikke så tit, jeg falder over fairtrade, men jeg køber så vidt muligt økologisk, for jeg synes, økologiske varer har mere smag – især kød og grønsager.

Er der en sundhedstrend, der har inspireret dig i særlig grad?

Ja, det med at holde sig fra hvede og sukker har været godt for mig. Jeg har det bedst med så få kornprodukter i min kost som muligt. Og så tror jeg på teorien om, at man skal droppe mælkeprodukter, hvis man er forkølet.

Hvad mener du, er den mest opreklamerede sundhedstrend i disse år?

Det ved jeg ikke, men jeg kan ikke lide den hypede måde nye fænomener ofte bliver præsenteret på – man skal kunne identificere sig med de nye sundhedsfænomener.

Hvad er det værste, du kan byde din krop?

Det værste er at holde på prutterne og glemme at drikke kaffe. Det giver henholdsvis mavepine og hovedpine…

Har du en last?

Kaffe og kager!

Har du et godt sundhedsråd til andre?

Sundhed er jo mange ting bl.a. at tænke postivt. Rådet er: ”Så spis dog den kage, hvis du brænder for det!” Man skal ikke blive for hellig. Jeg har set nogle mennesker i helsekostforretninger, hvor håret klasker om ørene på dem, og de ser livløse ud – de ligner nogen, der trænger til at have nogle livsglade laster.

Forrige artikelØget kontrol af kosttilskud

Næste artikelSund mad for en ti’er