Solmodne, røde tomater er sprængfyldte med sundhed. En del af det gavnlige indhold, herunder lycopen, fås dog også som kosttilskud.
Solmodne, røde tomater er sprængfyldte med sundhed. En del af det gavnlige indhold fås dog også som kosttilskud.
Tomat er en populær spise verden over – i rå såvel som behandlet form som juice, ketchup, puré og koncentrat. Det er der heller ikke noget at sige til. For udover at smage helt fantastisk rummer tomat en masse sunde egenskaber.
Tomaten indeholder først og fremmest mikroskopiske plantestoffer, som muligvis medvirker til at styrke dit immunforsvar. Særligt indholdet af det røde farvestof lycopen, som er en kraftig antioxidant, er rigtigt højt i tomater.
Derudover byder den, ligesom andre frugter og grøntsager, på lidt fibre og C-vitamin, der blandt andet indgår i opbygningen af stærke led og sener og en sund hud.
Hvis du prøver at dyrke dine egne tomater, får du hurtigt køkkenet eller drivhuset fuld af planter, som er blevet godt store. Tomaten er en varmekrævende plante, som trives bedst i et område med en masse sol og i ly for forårets undertiden kolde vind. Husk at de kræver rigeligt med plads til at vokse og en solid støtte som en pæl for at holde planten – og alle dens frugter – oprejst. Til gengæld smager hjemmedyrkede tomater helt fantastisk.
Mange artikler i Naturli og andre medier handler om inflammation og hvilke kilder til fødevarer, der kan modvirke eller begrænse inflammationen. Årsagen til den såkaldt subakutte inflammation skal findes i vores hverdagskost.
Forarbejdede fødevarer indeholder ofte tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og andre ingredienser, der fremmer inflammation. Eksempler er forarbejdet kød, færdigretter og nogle færdigpakkede snacks. Stort indtag af sukker og raffinerede kulhydrater, som findes i hvidt brød, pasta og kager bidrager også til inflammation
Mættet fedt, der findes i for eksempel kød og mejeriprodukter, øger inflammationen, hvis det indtages i store mængder ligesom alkoholforbrug kan føre til inflammation og beskadige kroppens organer.
Omega-6 fedtsyrer er nødvendige for kroppen, men et for højt indtag i forhold til omega-3 fedtsyrer kan forårsage inflammation. Omega-6 fedtsyrer findes i mange vegetabilske olier, såsom majsolie, solsikkeolie og sojaolie.
Det er nemt at finde ud af, hvad der kan gøre en positiv forskel. Tilberedning af dine måltider, helt eller delvist fra grunden, vil reducere den subakutte inflammation. Flere grøntsager og sunde frugter som tomater kan både erstatte inflammationsskabende ingredienser i vores madlavning, og reducere den inflammation, der allerede finder sted i kroppen.
For nogle kan et kosttilskud være en booster eller en genvej til en sundere livsstil. SanoKardio er en god mulighed, da det er et naturligt tomatekstrakt, der har bevaret tomatens gavnlige egenskaber. Der er foretaget mange kliniske forsøg med SanoKardio, som har et naturligt og højt indhold af lycopen, som optages godt i kroppen.
Hovedbestanddelen i SanoKardio er lycopen, men det naturlige tomatekstrakt indeholder også fytofluen, fytoen, fytosteroler, betacaroten og vitamin E. Fytoen og fytofluen har en meget høj biotilgængelighed og er farveløse karotenoider. Fytosteroler findes naturligt i planter og minder meget om kolesterol. Fytosteroler konkurrerer med kolesterol om optagelsen til kroppen og medvirker derfor til at reducere kolesterolniveauet i blodet.
Forrige artikelNaturlig fyrreekstrakt lindrer og forebygger allergi
Næste artikelDet var befriende at opdage min egen sårbarhed