Nyheder

Lys chokolade får dig til at overspise

11. januar 2012

Det gælder om at skille sig af med det lyse chokolade, hvis du ikke vil tage på. Mælkefedtet i chokoladen kan medføre overspisning og det giver flere kilo på kroppen.

 

Det har aldrig før været bevist, hvorfor mørk chokolade skulle være sundere end lys. Men ny forskning fra Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet har måske fundet svaret. Forskerne bag er seniorforsker Lone Brinkmann Sørensen og professor, dr. med. Arne Astrup.

De har lavet et forsøg med 23 unge, sunde og normal-vægtige mænd, der har sagt, at de både kunne lide lys og mørk chokolade. Forsøget foregik over to dage, hvor de hver skulle spise 100 gram lys chokolade den ene dag og 100 gram mørk chokolade den anden. To timer efter ville det blive fulgt op af et måltid, der bestod af  al den mad, deltageren kunne spise. Og derefter skulle de hver udfylde et spørgeskema om deres sultfornemmelse.

Mælkefedtet bliver siddende

Resultatet af forskningen blev, at mælkefedtet fra den lyse chokolade kan medføre til kroppen foretager en vægtøgning.

– Årsagen er, at mælkefedtet optages hurtigere i tarmen, end fedtet fra kakaosmørret. Det betyder, at hvor fedtet fra kakaosmørret ryger direkte igennem kroppen, så bliver mælkefedtet fra den lyse chokolade siddende og fører til vægtøgning, siger Arne Astrup.

    
Intens smag gør dig mæt

Hvis man gerne vil vænne sig af dette problem, fortæller Lone Brinkmann Sørensen, at man kan gøre således:

– Der er meget, der tyder på, at også den intense smag fra det højere kakaoindhold i den mørke chokolade medvirker til at øge mæthedsfornemmelsen. Dermed mindsker mørk chokolade også på denne måde risikoen for overspisning af chokolade eller andre søde sager.

Så hvis du ikke vil lide under de ekstra kilo, som havner på kroppen ved det lyse chokolade, skal du fremover vælger chokolade med kakaoindhold på over 70 %. For jo mørkere, desto bedre.

 

Kilde: nyheder.ku.dk

Forrige artikelMiljørigtig fisk

Næste artikelForkølelse – sådan undgår du den

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.