Må små børn få peanutbutter?

22. juni 2022

Har lige (igen) læst på Umahros bog, hvor sunde peanuts er (altså ikke ristede og saltede). Må vores datter (næsten otte måneder) få lidt peanutbutter? Den uden stykker i?

Hun spiser ALT, fra broccoli til tomater, oliven, fiskefilet, and, kylling, alle slags frugt, etc.

Mange hilsner

Christiane


Tak for dit spørgsmål. Og dejligt at høre, at du har en ‘alt-spisende’ datter. Jeg kan godt forstå, hvis du bliver lidt forvirret i forhold til nødder og små børn. Der bliver sagt og skrevet rigtig mange forskellige ting!

Sundhedsstyrelsen fraråder nødder og popcorn til børn under tre år.

Det har dog ikke noget med allergi at gøre, men det drejer sig om at undgå risiko for, at nødderne sætter sig fast i luftvejene, så barnet bliver kvalt.

Så det er jo ikke det, det handler om, når vi snakker om nøddesmør: peanutbutter, mandelsmør osv.

Jordnødder i ren form indeholder mange sunde næringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioxidanter. Og selvfølgelig fedtstoffer. Jordnøddesmør kan være en fin del af et måltid, som en blodsukker-stabiliserende faktor.

Men – og der er også et men. Jordnødder er den nød, som flest mennesker er allergiske over for. Det er dog mest i USA, men ses også i Danmark. Så mit råd vil være, at I prøver forsigtigt med en lille smule peanutbutter og så venter et par dage og ser, om der kommer nogen reaktioner: eksem, ondt i maven el. lign. Hvis der ikke sker noget, så kan I give lidt mere næste gang osv.

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.