Må børn på 12 år få perikon mod depression?

Må man give perikon til en dreng på 12 år? Han lider af en moderat depression og angst.

Jeg lider selv af angst og svær depression, og perikon virker rigtigt godt på mig, med supplerende samtaler med lægen. Har været på et hav af medicin, som kun har givet bivirkninger, men ingen egentlig effekt på depression. Jeg har også været igennem psykiatrien og ved psykolog. Men intet har virket så godt som perikon.

Mor

 


 

Jeg er glad for, at du har fundet lindring ved brug af perikon-produkter. Som terapeut, ikke mindst hypnoterapeut, ærgrer det mig, at du ikke har haft glæde af terapi, men godt at du har din læge at tale med.

Har du i øvrigt prøvet hypnose, som netop bevæger sig bagom de bevidste lag af forestillinger og vaner? Der er mange muligheder med dette værktøj, uanset hvad din angst eller depression skyldes. Også det, du ikke umiddelbart kan forstå eller huske. Dette kan også bruges til børn, som ofte har meget let ved at tage det til sig, da det især handler om at bruge sin forestillingsevne.

Når du omtaler din søn, og at han også lider af disse symptomer, skal du holde øje med, om hans symptomer er del af en ”sympati”-reaktion, hvor han spejler dit sygdomsmønster. Hvis det tyder på det, vil det være godt for ham, at få andre input – være sammen med andre voksne, måske en voksenven, hvis der ikke lige er en oplagt mulighed i omgangskredsen.

Din søn kan naturligvis også være arveligt disponeret og have sine egne grunde til at være deprimeret og angst, men sørg for, at han får mulighed for en selvstændig, alderssvarende behandling. Selvom du måske ikke har haft direkte glæde af samtaleterapi hos psykolog, life coach el.lign., kan det jo godt være, at din søn kunne have det.

Endelig vil jeg foreslå, at I undersøger mulighederne for selvhjælpsgrupper for hhv. voksne og børn/teenagere – det kan give en god rygstøtte at opleve fællesskabet med andre på egen alder, der har vanskeligheder, som ligner ens egne (se www.frise.dk).

I de fleste større byer findes der tilbud (gratis), og angstforeningen har også forskellige tilbud, kurser osv. specifikt angående angst.

Hvis du har mulighed for det, er der også rigtig gode erfaringer for sygemeldte (hvis du er det) at påbegynde frivilligt arbejde. Det kan lyde ulogisk, men det kan være en god måde – i eget tempo, moderat omfang og uden egentlig ’arbejdsgiver’ – at opleve, at man faktisk kan føle sig stærk og i stand til at give noget til andre/samfundet, selvom man selv har det svært med nogle ting. God vind til dig og din søn.

Mht. perikon, vil jeg henvise til en af lægerne i brevkassen.

Venligste hilsner

Birgitte Aagaard, coach

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*