Mad

Helbredende mad

21. august 2011

Fedme, forhøjet kolesterol og type 2 diabetes er blevet folkesygdomme i Danmark. Politikens Forlag har udsendt en bog om mad og kostvaner, som rigtig mange danskere kan lade  sig inspirere af.

Hvert år rammer diabetes i en af sine former yderligere 10-15.000 danskere. I dag er der mere end 300.000 registrerede diabetikere i Danmark. Ifølge Sundhedsstyrelsen er op mod 40 pct. af den voksne befolkning overvægtige, dvs. med et BMI på over 25.

Med disse fakta in mente er der god brug for bogen “Det Helbredende Køkken” fra Politikens Forlag. For sund mad er den mest afgørende faktor for vores helbred. Bogen  tager udgangspunkt i en 4-ugers kur, der både kan gøre dig mere sund nu og her – og samtidig ændre dine vaner i en sundere retning på længere sigt.

Bogens første 70 sider handler om 4-ugerskuren. Kuren har været testet i forbindelse med bogens tilblivelse, og fire af testpersonerne fortæller i små citatblokke rundt omkring i bogen, hvordan de har tacklet udfordringerne, og hvordan 4-ugers-kuren har virket på dem. I bogens første halvdel er der mulighed for at få viden om kost og kostens betydning  for vores sundhed. Det er skrevet let forståeligt, og der er ingen pegende fingre. Der er f.eks. en god vejledning til at læse varedeklarationer, der er en gennemgang af de sunde fødevarer, der er en oversigt, der viser, hvad man kan erstatte de fede og usunde ingredienser med i madlavningen og meget mere.

Bogens sidste knap 130 sider er opskrifter, der kan bruges både morgen, middag og aften. Hvis du troede, sund mad er kedelig mad, kommer din opfattelse virkelig på prøve. Det  er samtidig enkel mad, som de fleste magter at kokkerere. Vi har fået lov at bringe et par smagsprøver…

 

 

 

Bogen
“Det helbredende Køkken” er skrevet af: Mikael Bitsch, som er overlæge ved Rigshospitalet og igennem en lang årrække har forsket i livsstil, overvægt og “mad som   medicin”. Catharina Rosendal, som er underviser og projektleder inden for medicin med stor fokus på sundhed og ernæring. Kirsten Skaarup, som i mange år har arbejdet med sund mad og udgivet 20 kogebøger, bl.a. bestselleren “Vegetarisk køkken”, der er udkommet i langt over 100.000 eksemplarer. Søren Lange, som arbejder som chefkok og ernæringskonsulent og har en indgående viden om madens betydning for sundheden.

Det Helbredende Køkken, Politikens Forlag 2010, 208 sider, kr. 250,- (vejl.) Kan bl.a. købes på www.saftkraft.dk og i boglader.

Forrige artikelKold porrepaté

Næste artikelSpis dig til lavere blodtryk

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.